2/05/2012
   Cand aud de seriile autoarei Sara Shepard ma astept la ceva extraordinar, deosebit, la un amestec de actiune exploziva cu personaje superbe si povesti cu intorsaturi uluitoare. Pornind dintr-o origine clasica: doua gemene de mult pierdute, Shepard intoarce istorioara pe toate fetele si ii da o unicitate nemaintalnita. Aidoma seriei "Micutele mincinoase" , "Jocul minciunii" are un farmec aparte: mister, personaje si puncte culminante extrem de bine cladite.

Ca intr-un puzzle, Emma, sora geamana de mult pierduta a lui Sutton incearca sa afle cine i-a ucis sora, iar toti cei din jur pot fi suspecti. Emma nu poate avea incredere in nimeni, dar oare cine a ucis-o,totusi,pe Sutton si de ce?

3/05/2012
   Actiunea continua in acelas stil dinamic al autoarei: Emma afla tot mai multe lucruri si primeste un colier cu pandantiv un tren de la cineva necunoascut. Langa trenulet era si un bilet amenintator in care scria ca persoana respectiva nu a uitat de "farsa cu trenul". Eu am inceput sa-l banuiesc pe Travis(fratele vitreg al Emmei) a fi ucigasul, chiar daca nu a mai aparut in roman: nu se poate sa fi scapat de el asa de usor, nu? Sutton era membra a comitetului de organizare a balului de Halloween. Mi s-au parut foarte ciudate gemenele Twitter: Gabby si Lili Fiorello-pur si simplu obsedatele de Iphone ascund mereu ceva. Emma este indragostita de misteriosul Ethan, singurul care stie de identitatea ei adevarata, si cum a fost amenintata sa preia viata surorii sale, caci altfel ar fi fost ucisa.

  Emma descopera ca ultima achizitie facuta de sora ei geamana a fost la magazinul Clique, asa ca pleaca cu Ethan in locul respectiv, unde afla ca Sutton furase o poseta la ultima ei vizita. Punandu-si planul in aplicare, Emma fura la randul ei o geanta, cu intentia clare de a fi prinsa, si ajunsa la sectia de politie cauta in dosarul "Sutton Mercer" indicii despre "farsa cu calea ferata"


   Aceasta intamplare este descrisa prin intermediul amintirilor lui Sutton: un super lucru este ca se nareaza atat la persoana a 3a cat si din ipostaza "spiritului" Sutton. "Treaba cu trenul" se dovedeste a fi o farsa de-a lui Sutton din care Gabby ajunge la spital. Intrebarea pe care Em si-o pune este cum de a reusit Sutton sa le faca pe celelalte prietene ale ei sa pastreze tacerea, aveand  in vedere ca Gabby a fost ranita. Sa fie ea chiar atat de influenta?

4/05/2012
In carte sunt ceva mai multe momente romantice Emma-Ethan, dar nu e nicidecum siropos. Protagonista este adesea urmarita-asta observa ea, cand apare mereu o masina bizara.Bineee...acum chiar incepe partea de Sherlock Holmes: Em si Ethan se strecoara in piscina unor vecini, iar Em il respinge si relatia intre ei incepe sa scartaie. Se strang chiar foarte multi suspecti (cei taiati sunt iesiti din lista):

Laurel
Charlotte
Madeleine
Parintii lui Sutton
Ethan
Thayer Vega
Nisha
Lilli si Gabby Fiorello
Mama  de mult pierduta a gemenelor Emma-Sutton(care pana acum nu a aparut)

5/05/2012
Farsa pe care vor sa le-o faca gemenelor Twitter gasca lui Sutton esueaza si cumva Emma are presentimentul ca Lili si Gaby au ucis-o pe sora ei geamana. Em gaseste pe Twitter conversatiile infricosatoare dintre "GabbyCocosel" si "DomnisoaraLiliCuculet". Eu ma gandesc,totusi, pot sa-l banui pe Ethan, dar autoarea nu ar fi asa de clasica incat sa-l puna pe el ca ucigas, nu?

6/05/2012
Dupa balul de Halloween-unde Emma e geloasa pentru ca Ethan a adus-o pe Samantha, vanzatoarea datorita careia a ajuns la politie- Char,Madi, Em, Gabby, Lilli si Laurel pleaca in excursia de la Izvoarele Fierbinti. Dupa o cearta intre gemenele Twitter pentru un baiat, Lili ramane la benzinarie si cheama un taxi, in timp ce celelalte fete isi continua drumul, si de aici incepe punctul culminant, care este SUPER! Va va tine cu sufletul la gura! Este extrordinar, si nu imi permit sa va stric surpriza, sorry, dar recenzia se opreste aici.

Nota:
Lucruri bune:
-foarte multa actiune
-personaje bine cladite
-pasaje de descriere usor de imaginat
-o lectura usoara
-coperta FRUMOASA
-este deosebita, speciala, thriller si totusi romantica

Lucruri rele:
-Nu am ce sa spun-

Despre personaje:
Nu s-a pus accentul prea mult pe Laurel, Char, Madi, nici pe parintii lui Sutton, ci foarte mult pe Ethan si gemenele Twitter.

NOTA: 5/5

 Abia astept:

Raise your hand if you miss your weekly dose of Aria, Spencer, Hanna and Emily. Now, raise both hands if you’re going completely and totally out of your mind without all new episodes of Pretty Little Liars to look forward to. Believe us when we tell you we’re right there with y’all, and are ourselves suffering from an affliction commonly referred to as “Liar withdrawal.” (Heck, it’s reached the point where we even miss the craziest creepers of them all — Jenna Marshall and Mona Vanderwaal.)
Luckily for us though, ABC Family isn’t keeping us 100% in the dark about Pretty Little Liars Season 3. From new promotional photos of Rosewood’s pretty ladies and handsome fellas to cryptic episode titles, they’re giving us scrumptious spoilers to snack on every day it seems. And, once again, they’ve rushed to rescue with a brand new set of set photos as well as a full synopsis for the season 3 premiere episode, “It Happened That Night!”
Dive into a fresh batch of episode stills from the Season 3 premiere below!
 http://prettylittleliars.alloyentertainment.com/files/2012/05/emily-spencer-hanna-aria-pretty-little-liars-season-3-premiere.jpg