Am gasit aceasta leapsa pe blogul Lissei si mi s-a parut geniala. E sweet si abia am asteptat sa o fac. 

Check it out

Dacă eram un anotimp... eram vara(pentru ca e eterna in libertate)

Dacă eram o lună... eram luna octombrie(mereu am iubit luna asta)

Dacă eram o zi a săptămânii... eram marti

Dacă eram o parte a zilei... eram lasarea intunericului, mai mult decat lasarea, noaptea propriu-zisa(stiu ca nu e teoretic o parte a zilei, dar totusi)

Dacă eram un animal marin... eram un cal de mare sunt atat de draguti.

Dacă eram un animal de uscat... eram ok aici m-am blocat nu stiu .

Dacă eram o virtute... eram neinfricarea .

Dacă eram o planetă... eram Luna.

Dacă eram un lichid... eram .ciocolata calda

Dacă eram o piatră... eram onyx

Dacă eram un metal... eram argint.

Dacă eram o pasăre... eram un porumbel

Dacă eram o stare a vremii... eram serile tarzii de vara, cand caldura se domoleste si pluteste in aer  amintirea arsitei, linistea, sunetul greierilor

Dacă eram un instrument muzical... eram un acordeon de ce nu

Dacă eram un sentiment... eram dorinta sau pasiunea

Dacă eram un sunet... eram ropotele ploii noaptea tarziu

Dacă eram un cântec... eram Bring me to life sau Exodus de la Evanescence

Dacă eram un film... eram Perks of being a wallflower

Dacă eram un serial... eram Teen Wolf

Dacă eram un oraș... eram Brasov

Dacă eram un gust... eram dulce-acrisor.

Dacă eram o aromă... eram capsuni.

Dacă eram o culoare... eram violet, mov.

Dacă eram un material... eram matase.

Dacă eram o parte a corpului... eram arterele.

Dacă eram un drog... eram ecstasy

Dacă eram un accesoriu... eram un un cercel.

Dacă eram o expresie a feței... eram un zambet.

Dacă eram o materie... literatura.

Dacă eram un personaj din desene animate... eram Samruai Jack sau Fecioara de fier din Regele Saman.

Dacă eram un număr... eram 27.

Dacă eram o mașină... eram Ferrari

Cine vrea leapsa, e a voasta

 La inceput am fost sceptica in legatura cu aceasta carte,dar am zis de ce nu. Am crezut ca va fi o carte slaba, superficiala din cauza subiectului: un concurs gen "Burlacul" in care 35 de fete se lupta pentru "inima" printului. Serios, chiar e vorba de un print, nu e metafora. Ideea e ca m-am inselat, si va voi spune si de ce.


  Ne aflam intr-o distopie, nu se stie anul, oricum nu ar fi ajutat la nimic. Statul merge dupa monarhie. Aici apare tanarul print Maxon, care o data ce implineste 18 ani, are misiunea de a-si gasi o sotie. Regele s-a insurat dupa aceeasi metoda pe care o foloseste si Maxon(bineinteles, obligat, nu e o chestie voluntara): trebuie sa aleaga din 35 de fete, din caste diferite. Protagonista, America ( mi-a luat ceva pana mi-am dat seama ca e o persoana America si nu vorbeste despre Lumea Noua.

    In fine, la insistentele mamei, protagonista se inscrie in competitie. Ea provine din casta 5, iar un motiv pentru care a ales aceasta cometite este constituit de bani. Oricum, nu prea ar fi vrut sa plece, din cauza iubitul ei de 2 ani, Aspen, cu care viseaza sa se marite. Planul nu functioneaza , pentru ca Aspen se desparte de America.
     Cu inima franta, America realizeaza ca numele ei a fost tras la sorti, si de aici totul incepe intr-o succesiune ametitoare sa creioneze viata complet noua, departe de saracie, dar si de familia si iubitul ei. Protagonista il surprinde pe Aspen inseland-o cu alta fata.

   Printul Maxon, conform prejudecatilor Americai, este un intepat, egoist,o persoana rea. Nu voi povesti mult din actiune, dar nu ma pot abtine sa nu va spun cat de frumoasa e prima intalnire dintre protagonista si print. E dragut.
     De regula, nu imi plac toate concursurile astea in care te lupti pentru inima unui om, pentru ca nu cred ca asa ar trebui sa fie iubirea. Plus, mi se par false, inculte(fetele). Ei bine, in "Alegerea" totul e diferit. Nu, ele sunt false in continuare(nu toate, stati calmi), dar acum nu esti un spectator la televizor. Esti in interior, esti in mintea Americai, iar asta ii da un farmec inimaginabil. 
   
 

  Apoi m-am gandit: si ce actiune poate sa aibe o carte unde o sleahta de  adolecente se rafuiesc pentru un print infatuat ? Pai spre exemplu printul nu e ceea ce pare a fi. Si mi-a placut foarte foarte foarte mult felul in care autoare a creionat persnajele. Nu m-am mai simtit atat de apropiata de ei de mult, mult timp. De cat timp astept sa gasesc o carte ca asta ! Plus ca imi place cum au decurs lucrurile, mai ales Maxon si America. America este atat de dulce si de rebela (rebela, inspre lucrurile mici, cum ar fi purtatul pantalonilor, si da  mai gasiti voi nu va voi strica surpriza) si Maxon e fermecator si dragut si felul in care ii dezvaluie Americai faptul ca nu a mai sarutat pe nimeni niciodata, ca nu a mai iubit pe nimeni niciodata, si brusc trebuie sa aleaga dintre 35 de fete .

   Va veti intreba ce relatie exita intre Maxon si America si va voi dezvalui faptul ca de la bun inceput ei consimt sa fie prieteni, doar o prietenie pentru ca, cu cat timp sta mai mult fata, cu atat parintii ei primesc bani(pentru contributia ei) si starea lor este deplorabila initial.
   
Ce carte frumoasa. Ce carte dulce. Am citit-o intr-o zi si in curand voi posta recenzia de la cartea a doua, Elita. Mi-a placut foarte mult caracterul Americai; iubirea si grija pe care o poarta servitoarelor ei. Faptul ca nu isi uita originile: familia, casta, la fel cum a facut fratele ei mai mare.

  Treptat, the world unravels . Desi aceasta carte este o distopie, tensiunea consta in mare in atacurile rebelilor. As fi acordat un punctaj maxim volumului daca:
1) ar fi fost ceva mai multa actiune(in afara atacurilor asupra castelului, sau sa fie ceva mai grave)
2)inceputul a fost cam dezamagitor.


Pana atunci, nota mea este de 4.6 / 5

Va recomand cartea !