Am furat aceasta leapsa de pe blogul Walking on letters. Multumesc mult ! Mi s-a parut foarte deosebita si interesanta !

Regulile: Numeşte top 10 cupluri preferate din toate cărţile/ filmele/ serialele posibile, apoi răspunde la întrebări. NU TE UITA LA ÎNTREBĂRI ÎNAINTE!

Astea fiind spuse, let's get it started! :D

 1. Rose si Dimitri ("Academia vampirilor")
 2. Spencer si Toby ( "Micutele mincinoase - serial")
 3. Juliette si Adam ( "Atingerea lui Juliette")
 4. Elena si Damon ("Jurnalele Vampirilor" )
 5. Claire si Shane ( "Vampirii din Morganville")
 6. Grace si Sam ( "Lupii din Mercy Falls" )
 7. Lena si Ethan ( "Cronicile casterilor")
 8. Will si Tessa ("Dispozitive infernale")
 9. Emma si Ethan ("Jocul minciunii") - serial
10. Austin si Shelby ("Nu plange sub clar de luna") 

1.  Îţi mai aduci scena/episodul/fragmentul în care ai început să îi preferi pe numărul 6?


 Este posibil sa uit ? A fost dragoste la prima vedere... inca din momentul in care Grace a vazul lupul acela singuratic din fata casei, langa troienele de zapada, cu ochii aurii. Sau atunci cand  el lucreaza la librarie si ochii lui ii amintesc lui Grace de acel lup care a salvat-o de la moarte ? A fost o iubire superba. 

2. Caracterizează-i în câteva cuvinte pe cei din cuplul 2: 
Oh, te rog ! Spencer si Toby sunt de departe cel mai exploziv cuplu intalnit pana acum. Un mix de originalitate si de sentimente si intamplari indcredibile care te fac sa te topesti din varful degetelor pana la cap. Si ghici ce: de la teama de infricosatorul Toby Cavanaugh, big bad brother, Spencer a inceput sa simta ceva pentru el. L-a inteles. In adancul inimii a realizat ca el nu este persoana care a omorat-o pe Ali. Au fost de-a lungul a 1 sezon un cuplu imabatabil, care a infruntat atat de multe ! 
  Spre final, totusi, Spence afla ca Toby face parte din Team A, dar nu se da batuta ! Si cand ii gaseste trupul neinsufletit,aproape o ia razna, este dusa la un sanatoriu, fraternizeaza cu Mona, aka Diavolul, doar pentru recompensa de a-l revedea pe Toby ... totul ajunge la un nivel atat de ridicat incat inima ta bate doar pentru ei. Cel mai tare cuplu, in definitiv.

3.  Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta personajele din cuplul 4? 
 In serial personajele arata deja foarte bine, insa eu o vad pe Elena putin diferit. Nina Dobrev chiar se potriveste, insa e putin mai dark. Elena din carti mi-a transmis imaginea unui inger. Cu toate ca este queen of highschool, Stefan vede ceea ce este mai bun in ea. Damon este atras de partea intunecata. Eu mereu l-am preferat pe Damon - impulsiv, curajos, intunecat.  

Asa ar arata Elena: cu un look demential, frumoasa, insa avand in ea si ceva ingeresc. Pe de alta parte, pentru Damon, nu pot gasi pe altcineva decat pe inegalabilul Ian Somenhalder, care il joaca atat de bine ! 

 4. Dacă perechea 7 s-ar despărţi, cum ai reacţiona?
Cuum? Lena si Ethan sunt cuplul ideal. El - timid, interesant, dar totusi curajos - si ea - puternica, desi se ascunde sub o masca a sentimentelor. Nu ! Imposibil. Nu se pot desparti.  

5.  De ce sunt cei din cuplul 1 aşa importanţi? 
Asta este o intrebare tampita. Cum adica de ce sunt importanti ? Sunt Dimitri si Rose. Sunt mai mult decat importanti. Este povestea unei fete dhampir, o razboinica innascuta, antrenata de Dimitri pentru a o proteja pe Lissa, prietena cea mai buna. Si cum sa nu ti se inmoaie inima cand este dragoste la prima vedere intre cei doi ? Cand traiesc o iubire imposibila ? Cand la urma urmei, incalca regulile ( ei fiind profesor-elev si este imposibil sa aibe
o relatie ) si traiesc o iubire idilica ? Cand Dimitri este transformat in strigoi si incearca sa o omoare de Rose, dar ea se duce in orasul lui natal si incearca sa-l ucida, pentru ca i-ar indeplini ultima dorinta cand era dhampir si pana la urma il preface iar in dhampir ? OMG, este ataat de romantic.

6.  Este cuplul 9 pe bune sau doar o glumă?  
 In carte nu m-a impresionat foarte mult. Insa, in serial, da. Este un cuplu frumos, dar nu se compara cu Rose si DImka sau Spence si Toby. Ethan este slab: cedeaza la orice tentatii, nu stie sa aprecieze ce are, si anume iubirea Emmei. Dar, am ales cuplul pentru sezonul 1, in care iubirea lor este idilica. 

7.  Dintre toţi, care au cea mai mare chimie?
   Imi este atat de greu sa aleg ! Voi decide ca sunt Rose si Dimitri, deoarece ei au trecut prin atatea ! Celelalte serii sunt destul de la inceput, ca sa zic asa, deci nu mi-au lasat aceeasi impresie, acelasi sentiment. 

8.  Dintre toţi, care au cea mai puternică legătură? 

Cred ca Lena si Ethan. Astia doi au cea mai solida relatie dintre toti. Desi cuplul nu este la fel de dinamic din punct de vedere al geloziei si intrigilor - cel putin in primul volum - pot sa pun pariu ca nu se vor desparti. 

9. Dacă ar fi să le dai un sfat celor din cuplul 10, ce le-ai spune?  (Shelby si Austin)
Le-as spune sa nu renunte ! La finalul cartii " Uneori sub clar de luna" am avut un sentiment ata de profund de liniste sufleteasca, pace si iubire, incat am fost prea sigura ca nu se putea mai bine. Cartea a doua este incomparabil mai buna decat prima. 

10. Care dintre perechi a rezistat cel mai mult? Claire si Shane. Cei doi sunt un exemplu al iubirii adolescentine. Inseparabili.

11. De câte ori s-au despărţit cei din cuplul 6? 
Grace si Sam ( "Lupii din Mercy Falls" ) nu prea s-au despartit fiindca voiau. Nu le pot numi despartiri, insa au fost 2-3. Erau probleme cu parintii lui Grace, cu haita lui Sam, insa ei au supravietuit cu brio acestor inconveniente. 

12. Dacă lumea ar fi invadată dintr-o dată de o apocalipsă, cine ar supravieţui? 


Juliette si Adam. Insa inca nu ma pot decide care este mai bun pentru Juliette: Adam sau Warner ? Fiecare este special in felul lui ... momentan il aleg pe Adam. Cea mai buna distopie: "Spulbera-ma". Si-asa, in ce univers post-apocaliptic traiesc ei, deja au supravietuit. 

13. Şi-au ascuns cei din cuplul 7 relaţia cu un motiv? 
 Lena si Ethan ? Nu. Au fost directi, si mi-a placut asta. 

14. Mai sunt cei din cuplul 4 împreună? - Elena si Damon -
In carti, nu. In serial, da. 


  
15. Este perechea 10 reală?
 Austin si Shelby ? Cam greu sa vezi in ziua de azi un varcolac (adevarat) . S-au poate n-am privit eu cu prea mare atentie ? :)


16. Dacă cele 10 perechi ar fi puse în Jocurile Foamei, care ar câştiga? 

Rose si Dimitri. Au invins haite intregi de strigoi ! Jocurile Foamei va fi floare la ureche. 

18. Care pereche ai apăra-o până la moarte? 

Juliette si Adam. Un romance atat de ametitor nu am mai intalnit. 

19. Ce ai schimba la perechea 3? -Juliette si Adam- 

Absolut nimic. Sunt prea perfecti. Nu ai ce sa schimbi la ei. 

20. Dacă o vrăjitoare rea ar coborî din cer şi ţi-ar spune să desparţi o pereche pentru totdeauna că altfel le va despărţi ea pe toate, pe care ai alege s-o strici?

  Nu pot sa cred ca spuna asta, dar as renunta la Will si Tessa. Asta daca nu as avea de ales in fata vrajitoarei. 

 Ieri am terminat volumul 9 din seria "Micutele mincinoase", de Sara Shepard, si anume "Twisted". Deja MM a devenit o serie de suflet. Am citit atat de multe carti de Sara Shepard incat am ajuns sa simpatizez cu stilul ei, cu intrigile, cu toate aventurile "inoubliables" ale personajelor.

 Actiunea se desfasoara si se aminteste de vacanta de primavara, asa ca este cam in aceeasi perioada cu noi. De aceasta data, secretul dominant este amintit, nu se creeaza pe parcurs, si anume faptul ca Spencer, Aria, Emily, Hanna, Mike si Noel Kahn au fost in Jamaica, unde s-a petrecut un accident ingrozitor. Bineinteles, daca politia ar sti, numai accident n-ar numi-o.
  Fetele au facut cunostinta cu Tabitha: blonda, ochi albastrii, o clona de-a lui Alison. Atat de asemanatoare: le cunoaste secretele,  dar are si gesturile identice cu ale lui Ali. Mai mult, mai are ceva in comun cu Ali: incearca sa le omoare. EI, ei, restul povestii o veti afla voi.

   Acum, haideti sa vedem ce se mai intampla prin viata micutelor mincinoase. Nr. 1 : a aparut un nou A. Sau sa fie acelasi A ? Cine mai stie ?
 Acest A le tortureaza pe fete cu seretul din Jamaica. In cartea a 8a, dupa incendiu, Emily lasase usa deschisa - nu o putea lasa pe Ali sa moara - si cu sigranta ca ar fi putut sa scape. Iar Tabitha are niste cicatrici pe maini din urma unui incendiu ... Sa fie oare Alison ?

Klaudia Huusko

   Aria Montgomery

Stiti ca iubitul Ariei este Noeh Kahn - inegalabilul, petrecaretul - . El primeste, printr-un schimb de elevi, pe cineva ...Klaudiu. Cand soseste, se dovedeste ca este de fapt o Klaudia. Klaudia Huusko. Atat de frumoasa, incat probabil a fost model la Victoria's Secret.
  Aria este -ca orice fata normala la cap - geloasa ... iar Noel ii sugereaza sa petreaca un timp cu Klaudia(care nu stie sa vorbeasca engleza decat foarte putin). Ele chiar se imprietenesc. Pana cand Aria ii gaseste telefonul si citeste cateva mesaje, in care spune ca o sa i-l fure pe Noel, ca ea e un trol, deci ea este o fata foarte ... naspa.

   Pleaca in vacanta, la ski, si e o problema: Klaudia cade din teleski si isi luxeaza glezna. Dar sti ce ii spune Ariei inainte de accident : "Tonight I'm going to f**k you boyfriend". Intr-o engleza perfecta.

Emily Fields:

Nici pentru Emily viata nu este asa de usoara. A lasat in urma, in Jamaica, un
bebelus. Da, a ramas gravida, un secret cunoscut de ea si de sora mai mare, Caroline. In casa Cavanaugh se muta Chloe, o fata draguta, cu care se imprieteneste imediat. Tatal lui Chloe este o persoana foarte influenta in ceea ce priveste recrutarea elevilor pentru inot, iar Emily reincepe inotul de performanta pentru rezultate de intreare la facultate.
   Altceva ... da. Tatal lui Chloe incearca de multe ori sa faca sex cu Emily si este foarte ciudat ... pana la urma apare si Chloe si urmeaza o cearta monstru intre ea si protagonista.

   Hmmm... ce inseamna cand o persoana refuza sa deschida ochii, sa vada realitatea, chiar daca doare. Uneori, este mai bine sa sti adevarul, indiferent cat de rau ar durea, decat sa traiesti in minciuna. Incomparabil mai bine.

    Spencer Hastings:

Nu stiu de ce, insa Spencer a fost personajul pe care l-am simpatizat cel mai mult. Mi-au placut toate fetele, povestile lor au fost acceptabile, insa Spencer ....
  Mama ei are un nou iubit (a divortat acum 2 luni ) si acest iubit ( un o laudaros, apatic, de 45 de ani, rahitic , s.a.m.d.) are o fata si un baiat.  Zach este un tip superb. Spence si cu el petrec niste clipe de neuitat. Amelia este si ea draguta. Problema : se afla, mai tarziu, ca Zach este gay. Secretul lui este aparent in siguranta cu Spence, pana cand doarme - doar doarme - cu ea, si tatal sau da buzna in camera. Atunci, din dorinta de a-l proteja, protagonista spune ca el este gay. Acest lucru duce la trimiterea lui Zach la scoala militara.
   Nu va pot exprima in cuvinte cat de rau imi pare ca aceea chimie - care exista - intre Zach si Spence nu a triumfat. In plus, la final, Zach s-a dovedit a fi un bastard, asa ca e mai bine asa.

                                                                                 Hanna Marin

 Tatal Hannei debuteaza in politica, asa ca ea este pe parcursul cartii sustinatoarea lui. Atunci, un producator o remarca si merg la un shooting. Mike, iubitul Hannei, ii spune sa nu faca greseala de a se incurca cu el, dar ea nu este de acord. Asa ca se despart.

  Pozele iesite sunt foarte bune, insa sunt si cateva ... mai incriminatorii (adica penibile). Acest producator al carui nume nu mi-l amintesc o fraiereste pe Hanna, aceasta indragostindu-se de el. Pozele proaste (adica aproape pornografice ) sunt folosite ca santaj. 10 000 de dolari in schimbul publicarii lor si ruinarii vietii politice a tatalui sau. Care este un bastard. Numai pe interes, indragostit de fiica vitrega, o bitch in toata notiunea cuvantului.

  Desi acest roman, ca toate celelalte, de altfel, a fost un mix intre romance si tristete, durere, reliefeaza aspecte importante ale vietii. Capcane. Greseli. Un amestec dulce-acrisor. Si mi-a placut al naibii de mult. I love Sara Shepard's style ! So glossy, glamour, sweet but real.


NOTA: 5/5