Abia am asteptat sa soseasca "...si la sfarsit a mai ramas cosmarul" de Oliviu Craznic, carte pe care o citesc acum si nu stiu cum sa estimez, dar cred ca intr-o saptamana jumate voi posta recenzia. Acum, poate si mai devreme. Uitati cateva poze:


 A inceput Book Lovers Challenge! Recunosc ca eram fost incantata de ea si ca abia asteptam sa inceapa.


  Ei bine, pasiunea mea pentru carti a inceput e mult. Problema era ca la vremea aia cu erau carti ca "Fortele raului absolut" sau "Academia vampirilor", sau alte din astea. Operele lui Jules Verne tronau peste tot si ma saturasem de mult de ceea ce scria. Carti cu prea multa inginerie, fictiune care nu este ancorata de nimic in realitate, actiuni in continu fara celebra poveste de dragoste, scrisul pompos, si alte multe minusuri.

   In continuare, am renuntat la citit, cu toate ca simteam nevoia inauntrul meu. E ca un fel de foame, de curiozitate si dorinta care te macina pe dinauntru-asa simteam. Mai tarziu am imprumutat de la cineva "Mana stanga a lui Dumnezeu" de Paul Hoffman, roman care mi-a placut mult, desi nu intelesesem chiar tot. Pe el l-a urmat "Fascinatie" de Melissa Marr, proaspat tiparita, care m-a uimit prin frumusetea ei.

   Urmeaza o pauza de, nu stiu, un an, pana cand incep sa se difuzeze cu revista Bravo "Jurnalele lui Stefan" de L.J.Smith, de la care mi-am luat "Sete de sange" si "Nesatul". Anterior, vazusem filmul "Amurg" pentru prima oara pe PRO TV, si da, chiar mi-a placut. Am cautat pe internet si am citit apoi toate cartile din seria "Twilight", impreuna cu "Jurnalele vampirilor" si poti spune ca am intrat de-a binelea in lumea literaturii.

    Lista continua cu "Fortele raului absolut", despre care am vorbit o tona cu prietena cea mai buna la telefon, "Vampirii din Morganville", pe care i-am citit pana la un anumit punct, caci apoi erau prea cu omoruri, si ei bine, o mare parte din titluri le gasiti la "Recenzii" .

    Mi-au placut acele romane pentru ca personajele aveau o viata extraordinara, in vreme ce a  mea nu era chiar atat de super, si citind ma captiva. Pe langa asta, imi placea. Preferam sa-mi cumpar o carte decat sa ma duc sa-mi caut niste blugi, care, oricum nu tineau mai mult de o luna si se demodau.
     Sacrificii? Nu cred, nu stiu, eu nu le vad asa. Eu le vad doar dorinte.

     Si cu asta inchei. Mi-a parut bine sa discut despre asta, as vrea sa aud si parerea vostra.

Hmmm…  Vreo idee cumva??
În curând, la Editura CORINT JUNIOR, Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea, de James Patterson şi Chris Tebbetts, una dintre cele mai amuzante cărţi pe care ai pus vreodată mâna! Cu ilustraţii originale, pline de haz!
Dacă eşti “încarcerat” la generală – sau o să fii curând –, cartea asta te-ar putea ajuta să supravieţuieşti.
Mai mult, o să te prăpădeşti de râs la fiecare pagină.
IA VEZI CUM E!
Uneori, cele mai naşpa zile din viaţa lui Rafe Khatchadorian au fost chiar bune.
Alteori, proaste.
Dar, în general, au fost teribil de amuzante.
CONVINGE-TE!
* * *
Rafe Khatchadorian este în clasa a şasea şi se confruntă cu numeroase probleme. Din fericire, împreună cu prietenul lui cel mai bun, Leonardo Taciturnu, a conceput planul perfect ca s-o scoată la capăt: Operaţiunea RAFE! Reguli Abolite Fără Ezitare!
Concret, Rafe are de gând să încalce toate regulile din Regulamentul de ordine interioară al Şcolii Generale Hills Village.
Pe scurt, povestea lui absolut incredibilă este următoarea:
  • înfruntă şi o înfrânge pe diabolica lui profă supranumită Doamna Dragon,
  • îşi vinde sufletul teroristului şcolii, şi tot el îi plăteşte dolar după dolar,
  • se luptă cu un trântor adevărat, de mai multe ori,
  • pune ochii pe cea mai simpatică fată din şcoală,
  • face afaceri cu suc şi dă faliment
  • îi răneşte intenţionat-din-greşeală pe toţii oamenii la care ţine.
În cele din urmă lucrurile o iau total razna, iar Rafe trebuie să se hotărască: Îşi doreşte victoria cu orice preţ? Sau este gata să facă faţă regulilor şi adevărurilor pe care le-a tot evitat până acum?
NĂZBÂTII ŞI UMOR ÎNTR-O CARTE PE CARE NU TREBUIE SĂ O RATEZI!
* * *
“Rafe e băiatul rău cu un suflet de aur.” – A.J. Jacobs, New York Times Sunday Book Review
“Ilustraţiile fermecătoare şi un antierou haios şi nebunatic, dar cu care te identifici imediat, au drept rezultat o carte absolut irezistibilă!”  – Family Circle
Generala: Cei mai naşpa ani din viaţa mea este cartea lui James Patterson cu cele mai multe reeditări.
  • New York Times bestseller (se află pe locul 1 încă de la apariţia sa şi continuă să rămână în top la un an după publicare)
  • tradusă în 18 limbi
  • recomandată de School Library Journal
  • în curând, film produs la Hollywood
* * *
James Patterson a fost ales de copiii din Statele Unite ale Americii ca Autorul Anului în 2010, în cadrul Children’s Choice Book Awards. Multe dintre cărţile sale au devenit bestselleruri internaţionale, printre care seriile Maximum Ride, Vrăjitor şi vrăjitoare, Daniel X, cartea Med Head şi seria de romane poliţiste al cărei personaj principal este Alex Cross. Scriitorul locuieşte în Florida.
Chris Tebbetts este autorul mai multor cărţi pentru copii, printre care şi seria fantasy şi de aventuri The Viking.
Laura Park, cunoscută ilustratoare, a făcut desenele pentru această carte. Locuieşte în Chicago împreună cu animalul ei de casă preferat… un porumbel.
Pentru mai multe informaţii despre autor şi cărţile sale vizitaţi site-ul  www.jamespatterson.com .