Oh frate. Inca un dezastru. Nu mi-a ajuns "Anna si sarutul frantuzesc", ca a venit "Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere". De acum incolo o sa ma feresc de genul asta de carte. Nu ma atrage, nu ma captiveaza, nu ma emotioneaza.


  Naratiunea este la persoana a treia. Si acest fapt afecteaza atat de mult, incat m-a facut sa destest modul in care scrie autoare. Abureste cititorul cu tot felul de descrieri si metafore si comparatii absolut pompoase care sunt acolo doar de decor, fara scopul de a transmite ceva. Altceva ? Comportamentul protagonistei nu a fost din nou credibil, dupa parerea mea. Parea scos dintr-o comedie oarecare, pe care o vezi la cinemagraf. NICIUN PIC DE ORIGINALITATE.

   Nimic. Nada. Nexam.

    Fata asta, Hadley, trebuie sa mearga la nunta tatalui sau, care a divortat de mama sa. Ok. Am inteles. E dureros. Te-a lasat balta acum doi - trei ani. Si atunci de ce bati campii pe parcursul a 60% din carte despre asta ? Te rog !!! Crezi ca nu inteleg? Plus ca nu a fost nimic, absolut nimic original. Numai banalitati.
     Pierde avionul si se inscrie in urmatoarea cursa.

    Trecem mai departe. Hadley face cunostinta intr-un mod total alarmant cu un tip dragut pe nume Oliver. El se ofera sa ii care valiza. Niciun pic de suspiciune. Pe bune, daca era un hot sau un criminal sau orice alta persoana ciudata ? De cand ne incredem in orice strain aparent placut ochiu
lui ? Nu ai niciun pic de creier in cap ?

   Incet-incet, pe parcursul a 150 de pagini chinuitoare despre ce se intampla in avion, niste discutii aberante, fara pic de haz, tipa asta fara creier incepe sa se indragosteasca de Oliver, care o saruta.
     La sosire Hadley se pierde de Oliver. ALELUIA ! In sfarsit se intampla ceva ! Hadley se grabeste extrem de mult si in final ajunge la nunta tatalui sau, unde mai au loc anumite tensiuni lipsite de orice farmec.
    Oroare. Urasc cartea asta. E absolut si incredibil de plictisitoare si nu te invata mai nimic concret. A doua sansa. Ok, am inteles-o pe asta. De aceea i-am dat a doua stea .

    Este un roman tipic american cu happy - end, atat de PREVIZIBIL. OMG, dezastru. 




NOTA: 2/5(Cu indulgenta)