Mi-a placut foarte mult "Starters". A fost o carte completa, mai ales pentru ca ideea centrala, esenta, consta in separarea dintre trup si suflet.
  Protagonista, Callie, doar o adolescenta, a ramas doar cu fratele ei, bolnav, si un prieten foarte bun, Michael. Cartea este o distopie, si in acest univers, foarte multi oameni au murit din cauza unui virus si singurii supravietuitori au fost persoanele vaccinate. Printre acestea s-au nimerit si Callie cu fratiorul sau.


  Ramasi orfani, fara o casa, fara mancare sau bani, Callie si prietenii ei sunt mereu pe drumuri. O alta problema este sanatatea precara a fratelui sau, si nevoia tot mai pregnanta de bani. Aici protagonistta ia decizia de a se inscrie in "programul" de la Destinatii Splendide, unde tinerii(numiti starteri) isi inchiriau trupul, adica sufletul unui chirias intra in corpul tau si facea diverse chestii timp de 1 luna sau 1 saptamana, totul contra-cost. Bineinteles ca nu era chiar atat de bine avand in vedere ca tu, chiriasul, erai adormit in tot timpul asta si nu stiai nimic din ce faci.

    Chiriasa lui Callie, ei bine, nu se limiteaza doar la flirturi si plimbari, ci vrea sa il asasineze pe senator. De aici protagonista este captiva intr-un univers cu totul si cu totul diferit, experimenteaza aventuri mai periculoase ca niciodata. Am vazut ca pe Goodreads cartea nu are o nota prea mare, si ma intreb de ce, pentru ca mie mi-a placut foarte mult si a avut actiune si nu am nicio idee de ce au cotat-o atat de jos.

     Legatura trup-suflet incepe sa mai dea erori. Callie se trezeste in corpul ei la doar o saptamana dupa ce l-a inchiriat pentru o luna, si lesina din ce in ce mai des. Face cunostita cu Blake, un personaj fermecator. Incearca sa isi ajute fratele, ultima ruda ramasa in viata, si este genul ala de personaj curajos, sincer si puternic.
     Abia astept continuarea. Am inteles ca o sa apara in curand.

     Mi-a placut cel mai mult principiul dupa care se ghideaza romanul: separarea trup-suflet si faptul ca aspectul frumos poate fi cumparat de oricine, si ca singurul lucru ramas, care te defineste si genereaza increderea,iubirea, nu este aspectul, ci sufletul..

 nota: 5/5
   

4 comentarii:

Pare intereseanta. Am auzit de ea si inainte si am vrut sa o citesc, dar mi-am spus sa mai astept pentru ca face parte dintr-o serie si parca vad ca o sa apara foarte greu continuarile.
Are si romance?

Da,da are romance. Desi nu e ideea centrala povestea de dragoste ea este prezenta

Vreau de mult să o citesc! M-ai determinat să o fac. Super recenzia :)

ma bucur :)