Pretty little liars(micutele mincinoase) este un serial american de televiziune, avand la baza cele 12 carti scrise de autoarea Sara Shepard, insa actiunea fiind destul de diferita fata de romane.Serialul este un amestec de mister,drama si thriller, realizat de regizoarea Marlene King.Tema serialului sunt secretele.
In mare este vorba despre patru prietene: Aria Montgomery(Lucy Hale),Spencer Hastings(Troian Bellisario), Emily Fields(Shay Mitchell) si Hanna Marin(Asley Benson), fete care candva era cinci la numar.De ce au ramas patru?Deoarece prietena lor, Alison DiLaurentis(Sasha Pieterse) este data disparuta.Timp de 3 ani,relatia de prietenie se sparge,toate ramanand distante si incercand sa o uite pe Alison.

Dupa 3 ani, timp in care fetele si-au vazut de viata, unele au plecat tara, reintoarce in Rosewood din Pennsylvania, incep sa primeasca sms-uri de la cineva care se semneaza cu -A, si gandul le duce imediat la Alison, care era inca data disparuta. Acest lucru le aproprie din nou, insa gandul ca Ali ar fi in viata nu dureaza prea mult deoarece trupul sau este gasit in curtea din spate a casei sale.
Sasha Pieterse
Fetele cred ca treaba cu meajele s-a terminat, si ca pot trai linistite, dar continua sa primeasca sms-uri si incearca sa afle cine a ucis-o pe  fosta lor prietena,fosta lidera a grupului lor, Alison DiLaurentis.
Povestea autoarei este incredibil de complexa: ce n-as da pentru un interviu cu Sara Shepard!!!
Povestea se compila intr-atat incat misterioasa persoana numita "A" le are la mana cu multe secrete si le schimba viata radical.Sa le luam pe rand:Aria Montgomery 
Este o fata draguta,in trecut avand o vestimentatie mai ciudata, si par negru cu suvite albastre. Problema cea mai mare pe care o are este mentinerea familiei sale unite,deoarece tatal sau,Byron o inseala pe mama sa,Ella cu Meredith, o studenta
Intamplarea face ca Aria sa se indragosteasca de profesorul ei de engleza. Cu o seara inainte de a incepe scoala, Aria s-a sarutat si indragostit de un tip dragut, romantic, pentru ca a doua zi sa afle ca este noul ei profesor de engleza.
Lucy Hale


Emily Fields
Shannon Ashley "Shay" Mitchell este,dupa parerea mea cea mai frumoasa dintre toate cele cinci fete.De fapt, este pe locul doi dupa Sasha Pieterse.Emily este o fata deosebita, este simpatica, "problema" ei fiind atractia fata de fete. Emily vrea sa renunte la inot, si iubita ei este Maya.In carti, cand parintii sai afla de inclinarile ei o trimit in Iowa.
Shay Mitchell  
Spencer Hastings
O eleva foarte buna, Spencer Hastings, interpretata de Troian Bellisario, este cea mai competitiva din grupul celor patru fete.Spencer a fost mereu in competitie cu sora sa mai mare,Melissa care a fost intotdeauna favorita parintilor ei. Perseverenta,inteligenta, Spencer face cum face de-i fura iubitii Melissei:mai intai Wren, apoi Ian...

Troian Bellisario
Hanna Marin
Fata obsedata de corpul sau, Hanna sufera din cauza divortului parintilor sai.Hana devine foarte buna prietena cu Mona Vanderwaal, cu ajutorul carora s-au "reinventat", devenind cele mai mari dive si cele mai populare din Rosewood Day. Hanna mai are probleme din cauza ca mai fura din mall, ca vomita, astfel slabind si ca....-A o loveste in mod intentionat cu masina.

Ashley Benson