As vrea sa va prezint azi pe scurt cartea "Amurg" de Stephenie Mayer





In aceasta carte este vorba despre o fata pe nume Issabela Swan, care se muta din insoritul oras Pheonix in orasul Forks pentru a locui cu tatal sau, Charlie, pentru a o lasa pe mama ei sa calatoreasca cu tatal sau vitreg, Phil. Ajunsa acolo, ea se crede urata, si nepopulara, contrar atentiei oferite la scoala si a gastii de prieteni pe care si-o face. Insa, Bella se indragosteste de Edward Cullen,( pe care autoarea il compara adesea cu Adonis).Misterios si incredibil de frumos, Edward ii atrage atentia mai mult decat oricare alt coleg. Mereu distant si petrecand tot timpul impreuna cu familia lui, nu ii da ocazia Bellei sa se apropie de el.

Cand acestia sunt pusi impreuna in banca la ora de biologie, lucrurile se schimba-credea Bella-. Edward nu vorbeste cu ea, ba chiar se poarta de parca ar fi scarbit de ea.Abandonand orice incercare de a comunica cu el, Bella se retrage oarecum i lumea ei, pentru ca ea eera genul de fata singuratica-timida-incredibil de frumoasa.Totusi, cei doi ajung sa fie impreuna atunci cand Edward o salveaza de la moarte.Era iarna, si camionul unui coleg aproape era sa o omoare. Bella il intreaba cum de a reusit asta, vrea amanunte, iar cand nu ii sunt oferite se hotaraste sa ia treaba in propriile-i maine.

Se duce in La Push, de unde afla de la Jacob un lucru socant: familia Cullen este una de vampiri, iar cea a lui Jcob de varcolaci.Jacob este un vechi prieten de familie, in care putea avea incredere oricand, indragostit de ea Pentru a afla asta, fata isi foloseste "farmecele" si  il pacaleste. Intre Edward si Bella este o relatie ciudata, deoarece el rezista cu greu tentatiei de a nu-i bea sangele si intrebarea pe care ne-o punem cu totii este daca va invinge iubirea sau instinctul? In oras apare un nou clan de vampiri, din care James vrea sa o ucida pe Bella. Atmosfera este tensionata, iar suspansul consta in salvarea Bellei. Iar finalul presupun ca il stiti cu totii, la cat de celebru a fost si este filmul! Edward isi infrange setea si lupta pentru Bella, incearca sa o salveze de la o moarte sigura...insa ceva se intampla si planul esueaza. Oare ce se va intampla?

Cartile Twillight au fost primele carti fantasy citite de mine si mi-au placut foarte mult, insa acum am descoperit unele mult mai reusite. Inca o data, cartile sunt foarte bune, merita toti banii. Mult mai bune decat "Ingerul noptii" sau "Damnare"
                                                                       Data publicării 5 octombrie 2005
                                                                         Număr de pagini 498
                                                                           Pret: 39.99


Nota mea pentru acest roman este 7.5/10 deoarece, desi subiectul nu este unul complex, autoarea reuseste sa faca povestea sa ne captiveze, cu toate ca daca ar fi sa comparam filmul cu cartea... o diferenta enorma