Mai intai -- nu stiu cati mai bantuiti pe aici, insa voi organiza de curand un concurs. Sper sa va inscrieti cati mai multi(de curand asta seara sau maine). Ok, pe de alta parte,  vreau sa va anunt de doua concursuri interesante, unul aici si altul aici.

Acum e randul lepsei:


 Am furat aceasta leapsa de pe Walking-on-letters. Mi s-a parut o leapsa foarte interesanta si deosebita.

Reguli: 
- Preia imaginea Summer Tag în postare; 
- Răspunde la cele 12 întrebări (pozele de la unele sunt doar opţionale); 
- Dă mai departe.

1. Care este cea mai ieftină şi cea mai scumpă carte din biblioteca ta?
Cea mai scumpa carte este enciclopedia "Ultimele taine ale lumii", care cantareste vreo 2 kg si costa cam 1 milion jumate(carte castigata). Cea mai ieftina este "Insula de corali", o care nu mi-a placut. Nu degeaba e ieftina. 

2. Ce carte e o „plăcere nevinovată” pentru tine, şi ai reciti-o cu drag?
In momentul de fata citesc "Nopti de patima" de J.R.Ward, si da, este o placere vinovata. As reciti-o oricand. :) 

3. Ce calităţi şi trăsături fizice ar trebui să aibă un personaj ca să te cucerească? Şi care personaj s-a apropiat până acum de „perfecţiune”?
Mereu am fost genul persoanelor care aleg, in contextul unui triunghi amoros baiatul intunecat,misterios,periculos. Spre exemplu in Jurnalele Vampirilor: Damon este,evident,alegerea perfecta in opinia mea. 
De altfel, imi place foarte mult personajul masculin care este sensibil, iubeste cu adevarat. Care,desi la inceput este o "jigodie", se
schimba doar pentru ca iubeste pe cineva cu adevarat. Persoana care da totul din inima, cu o personalitate dinamica, "o iubire care te consuma" Puternic. Misterios. Periculos. Sensibil.  
4. Ce carte ai tot amânat să o citeşti din cauza lipsei timpului sau a lenei? (+poză, opţional)

"Blestemul focului" de Chloe Neill. Am inceput primul volum si am citit putin din el, insa nu m-a convins deloc. Voi ce parere aveti despre el ?

5. Cu care autor ai o relaţie de iubire-ură şi de ce? 

Sa vedem...  O ador pe Sara Shepard. Are un stil dinamic, exploziv, intrigant si savuros. Micutele mincinoase este o serie reusita, care imi place foarte mult(sunt la cartea 10), insa ce este cu "Micutele mincinoase si secretele lor" ? Mini-seria asta m-a dezamagit complet. M-a facut sa regret ca am cumparat "Secretul Hannei". Nu stiu ce sa zic... 

6. Ce carte te-a cucerit în timp ce o citeai, dar după o vreme de când ai terminat-o ai realizat că nu e aşa minunată? Şi ce anume ţi-a schimbat părerea despre ea? 

"Revolta", volumul trei din Jocurile foamei. La inceput a parut interesanta, mai ales ca primele doua volume m-au impresionat, insa la final, dupa atatea crime si atatea personaje decedate, am ramas cu un gust amar si un sentiment de tristete si dezamagire.

7. Stilul cărui autor e unic pentru tine şi de ce?


Tahereh Mafi, autoarea cărții ”Spulberă-mă”. Am citit cartea de vreo 5  ori. E minunata. Are un loc special in inima mea


8. Care e cea mai subţire şi cea mai groasă carte din biblioteca ta? (+poză, opţional)
Cea mai groasa carte este Biblia, cred si cea mai subtire vesica Insula de corali despre care am mai vorbit mai devreme. 


9. Ce preferi într-o carte: un triunghi amoros sau o iubire interzisă, şi de ce?Imi plac amandoua. Totusi, prefer triunghiul amoros. La iubire interzisa mi se pare mult prea cliseu(Ce am citit pana acum). 
10. Alege 5 cărţi (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi) 


Destine la limita - intensa
Nopti de patima - surprinzatoare
Spulbera-ma de Tahereh Mafi - unica
Micutele mincinoase de Sara Shepard - captivanta
Divergent de Veronica Roth - deosebita

11. Alege 5 personaje (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi)
Damon Salvatore din JV - superb
Warner din Atingerea lui Juliette - neinteles
Claire Denvers din Vampirii din Morganville - geniala & altruista
Shane din Vdin M - genul-de-baiat-perfect(e un cuvant :) )
Aria din PLL - inventiva

12. Scrie un citat sau câteva fraze din începutul cărţii pe care o citeşti acum.
Acum citesc "Seven minutes in heaven" de Sara Shepard, ultima carte din Jocul minciunii. 

"Ever since I died, I'd been invisible. But somehow I still lingered among the living, attached through forces I didn't understand to the long-lost sisted I never had the chance to know."

Aproape am terminat cartea. Am aflat cine a omorat-o pe Sutton. OH, FUCK. Nasoala treaba. 


Daca vreti sa faceti leapsa, sunteti invitatii mei. :)

 

 

 

2 comentarii:

Serios? Deja a aparut ultimul volum din Jocul minciunii? Habar nu aveam! Cate volum are seria in total, ca sa stiu cate mai am de citit pana aflu si eu criminalul. Eu am citit doar 3 pana acum.
A! Si multumim mult ca ai preluat leapsa, ne bucuram ca ti-a placut!

Sunt 6 in total. Eu am citit in engleza :) sper sa-ti placa