"E usor sa te iubesc" este ultima carte pe care mai aveam sa o citesc de la editura Epica. Cu ea terminata, pot sa spun ca a fost ok. Cu toate astea, un "ok" inseamna ca a fost bunicica, insa nu extraordinara sau super deosebita. Dar mi-a placut. A fost o carte normala, simpla, emotionanta, placuta.



  Jacqueline are o relatie de trei ani cu un tip, Kennedy. Acesta se desparte de ea pentru ca sa iasa cu alte fete, dupa trei ani in care au fost un cuplu. Da foarte tare, ce jigodie ! Ei bine, Jacqueline lipseste doua saptamani de la scoala, rateaza un test important la economie si mai are putin si pica la materia respectiva.
   Are noroc si profesorul ii mai da o sansa sa promoveze cu o nota mare, cu conditia ca ea sa aiba un meditator pe nume Landon.

  Intr-o seara, Buck, cel mai bun prieten al lui Kennedy incearca sa o violeze pe Jacqueline, si ar fi reusit, insa un tip pe nume Lucas, un strain misterios, o salveaza in ultima clipa. Panicata, speriata si suspicioasa, Jackie refuza sa cheme politia sau salvarea - asta a fost prima greseala. Am inteles atitudinea protagonistei de : il cunosc pe tipul asta, nu mi-ar face rau, e doar beat si de ce sa chem politia, ca sa atrag atentia ?

   Asa ca o lasa balta si pleaca acasa, imspaimantata.
 
   Per total, a fost o carte buna. Tammara Webber scrie cursiv, bine, iar actiunea a avut anumite intorsaturi unde m-a surprins cu adevarat. M-a tinut in suspans si a meritat sa o citesc.
 
    Un aspect care mi-a placut a fost prezenta mesajelor si a mailurilor, care au destins atmosfera. Meditatorul lui Jackie ascunde un mic secret... care va iesi la iveala, bineinteles.

     Daca e sa aduc vorba de Lucas, ei bine, el este foarte tare. Mi-a placut persoanjul lui de la inceput. Stii, la televizor vedem zilnic multe crime, orori, chestii nasoale, insa pe langa cateva imagini si cuvinte rostite cu un ton mat, indiferent, al prezentatoarei nu ramanem decat cu iluzia unui eveniment nefericit. Insa in realitate: cum este pentru persoana aia ? Cat de ingrozitor trebuie sa te simti ? Asta este cazul lui Lucas, si mai mult de atat nu dezvalui. Mi-a placut asta. A fost o parte chiar buna.
   
   
    Asa ca Jacqueline incepe sa se apropie, incetul cu incetul de acel "strain", noul ei coleg de banca la economie si sa se indragosteasca de el. Autoarea aduce in discutie ideea de iubire imposibila, emotionanta si pura.
   De asemenea, actiunea NU lasa de dorit, pentru ca Buck loveste din nou- si asta asupra lui Jackie. Cu toate astea, el inca nu e oprit, pentru a mai face o victima. Asa ca aici te confunti cu puterea de a gasi in tine curajul sa faci ceva ce te-ar scoate sau pune si mai rau in pericol. Sa chemi politia, sa marturisesti ce s-a intamplat si sa pui vine pe umerii vinovatului.

     Poti spune ca in momentul in care ai terminat cartea ai ramas cu cateva invataturi, atat in ceea ce priveste sa te feresti de pericole, cat si ca daca ai intrat intr-un pericol trebuie sa gandesti si sa faci putin efort, pentru ca intotdeauna exista o cale de scapare. Intotdeauna.
 
 

Lucas mi-a amintit de Caleb din Pretty little liars. Voua nu ?

Poate ca Jackie nu este un personaj atat de puternic la inceput, insa pe parcurs reuseste sa gaseasca acel impuls de a-l denunta pe Buck.
  Asa ca, da . 'E usor sa te iubesc' e o carte buna. V-o recomand.

NOTA: 4.5 / 5

3 comentarii:

Vad ca asta ti-a placut ;p

Grozavă recenzia!
Am auzit de această carte şi am citit multe păreri pro despre ea :).
Da, Lucas chiar seamănă cu Caleb :D.

Credeam ca sunt singura care a sesizat asemanarea