Gata ma ! Am dat si examenul la romana !!! Am facut foarte bine. O singura intrebare am pentru voi, astia care ati dat azi, la exercitiul 3 de la 1 roman, ala cu indicii de timp:

 Era corect un indice "Vara" si celalalt "in vacanta cea mare" ? Eu asa am dat.
 Apoi ceva potential dificil a fost exercitiul ala cu subor

donatele. Eu am dat una atributiva si atat. Nu-i asa?

 Voi ce ati facut ??? Este corect ala cu timpul ?

11 comentarii:

Hey, am vazut si eu subiectele pe internet astazi, si desi nu am putut citi bine textul, la indici de timp ai dat bine, cel putin asa imi dau eu cu parerea pentru ca probabil erau mai multi acolo, deci probabil ati avut de ales :) Cat despre intrebarea cu subordonata, am vazut-o si pe aceea si da, era atributiva :)
Voi anul acesta ati avut noroc spre deosiberi de cei care am dat anul trecut si care am avut scandal cu subiectiva/predicativa :))
Mult succes in continuare! >:D<

Uite aici baremul : http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-06-25-15066804-0-limba-romana-bar-10.pdf !

Am vazut si eu baremul, doar ca intrebam daca erau corecte raspunsurile mele

Mai ai unul şi ai terminat ^^
Mult succes!:D

Cred ca e bine la ex 3 , nu scrie ca nu trebuie sa se refere la aceeasi perioada . Si ai transcris-o pe ce cea atributiva?

-.- nu scrie ca trebuie sa fie diferite*

@ralusword: ar fi minunat daca mi l-ar puncta, pentru ca este singura mea posibila greseala (lasand la o parte compunerile care sunt subiective)

Da, am transcris-o. Oricum, s-a gresit mult pentru ca astia luat si circumstantiala de scop, nu doar atributiva, cand ala era complement de scop

Stiu , eu am citit cu atentie enuntul si zicea '' specificati felul subordonatei'' deci era doar o subordonata . Momentan n-am nici o greseala , si eu credeam ca gresisem la exercitiul 3 , dar m-am uitat in barem si se pare ca am scris bine. Acum sper sa nu-mi scada prea mult la compuneri.

Da exact cum puteam sa ma incurc la cel mai usor lucru ??? E o chestie stresanta sa gresesti unde e cel mai usor. Dar daca nu e greseala si ni-l puncteaza, atunci... eu sunt de acord ! Bafta !

Multumesc , la fel! Sper sa fie usor la mate.