Astazi au sosit "A 16-a luna" si "Legaminte", le-am primit de la Bookcity(librarie careia ii multumesc foarte mult), noul partener al blogului.






 De la Amber Argyle am primit niste semne de carte si stickere(stickere la care o sa pun niste poze) Thank you Amber! I love them!


Ele vor intra, desigur, in concurs.

Ce parere aveti despre carti? Voi le-ati citit?

Hey! Imi cer scuze pentru intarziere, doar ca am avut niste probleme cu Rafflecoper-ul.
Uitati castigatorii:

Diana A  - e-book of  "Witch song"

Cristinna C - e-book of  "Shadow and bone"
Pauna O. -  e-book of  "Becoming"
Diana A - e-book of "Cicada"

Congratulations!
Doar cateva swag-uri dintre cele pe care le-am adunat
RO:
Acum...va pregatesc un concurs international!

Care sunt premiile?
-o carte la alegere de la Libris. ro
-foarte multe swag-uri, din toata lumea
-carti in engleza
-mii de e-book-uri de la scriitori
-surprize, surprize, surprize!

De maine incep surprizele! 

Va bagati, deci?

 Am primit aceasta carte extraordinara de la Editura Curtea Veche careia ii multumesc foarte mult. 
 

  Am auzit multe despre "Povestile unei inimi" si am fost putin sceptica inca de la inceput. De ce? Pentru ca nu eram foarte sigura ca mie imi vor placea cartile de acest gen, si anume fara punct culminant, personaje, actiuni exact ca in orice naratiune. 
    Ei bine, ca de obicei, m-am inselat. 

     Cu un inceput extraordinar, care te lasa fara cuvinte, toate cele 217 pagini contin povesti si lectii de viata memorabile. In total avand doar 44 de povesti(spun doar pentru ca as fi vrut mai mult, nesaturandu-ma de operele Dianei) cartea infatiseaza iubirile, greselile, durerile, pentru care trecem sau am trecut sau vom trece cu totii. 

     Mi-a placut ca s-a narat la persoana intai, si adesea reveneam si citeam aceleasi paragrafe din nou si din nou, avand cateva metafore de rigoare si incercam sa le dau un alt sens, pe care probabil autoarea il ascunsese pentru cei mai curiosi. 
     
     Au fost cateva momente in timpul carora imi venea sa rad cu lacrimi. Cand isi asemana unul dintre potentialii iubiti cu  "Jonny Bravo pe care sa-si saruta bicepsii" sau "Jonny Bravo dansand" am spus: pe bune, deci, pe langa lectiile de viata, momentele surprinse superb, felul de a scrie de nota 10, mai adaugi si pasaje pline de umor. Asa da. Asa da scriitori romani. La randul ei o persoana care a suferit mult din dragoste, Diana reuseste prin lectiile ei de viata sa ne ridice moralul, invatandu-ne fel si fel de concluzii trase de ea pe parcursul vietii. 
       Ca tot veni vorba de concluzii-m-am simtit nevoita ca, dupa fiecare capitol sa-mi spun in minte ce-am invatat despre iubire, despre lectia "predata" in el.

     Alteori, cand erau descrise plimbari pe bulevarde din Bucurestiul Vechi, si ma invaluia acea atmosfera superba de trecut, era surprinsa si viata femeilor din trecut, si dificultatile lor. Mi-a placut cum a surprins urmatoarea realitate: sunt 3 mii de oameni pe Pamant, iar noi de limitam la unul singur. Si in loc sa ne bucuram ca nu stam in corsetele alea minuscule si in care nu poti respira absolut deloc, sau ca nu avem casatorii aranjate, noi bocim sau renuntam la iubire. 
      Concluzii care contin adevarul pur.

    Mi-au placut imaginile de la mijlocul cartii, care ilustreaza diverse capitole, diverse povesti, si mai ales ca fata din ele seamana cu scriitoarea. Nu am mai intalnit pana acum in alte carti astfel de desene.

M-a mai surprins placut capitolul "De ce <fata cu lumanarea> nu zambeste", replicile autoarei fiind pline de umor. Asemenea, pasajul  urmator mi-a ajuns la inima si va ramane acolo ceva vreme de acum inainte: 

"Cand casa ti-a ars ca o torta, din temelii, si  nu ti-a mai ramas niciun acoperis deasupra capului inseamna ca poti sa privesti direct catre luna si stele..." 

Fiecare povestioara incepe cu cate un citat, o fraza scrisa de autoare din inima, si mai mult, se abordeaza absolut toate subiectele sau dificultatile in dragoste(imaginate de mine) precum: intalniri aranjate, secrete, trecerea timpului, hotararile alea de "vreau sa fiu altfel", si momentul cand cel pe care-l iubeai se intoarce la tine cu sentimente, dar e prea tarziu pentru el...
   Mi - a amintit de melodiile trupei "Arssura" care infatiseazaza iubirea exact asa cum e: negru pe alb. 

Am mai constatat ca in fiecare lucuru, in fiecare momentel pe care poate l-am plans putem gasi o impacare sau o rezolvare a problemelor. Si ca dragostea vine atunci cand te astepti mai putin. 


Recomand cartea tuturor, nu doar indragostitilor sau casatoritilor, sau celor single. Tuturor care vor sa vada puterea si influenta iubirii in viata. In mod clar, nota este de :

5.5
Multumesc inca o data editurii "Curtea Veche" pentru aceasta carte superba si fenomenala, care merita!

Am primit aceasta carte de la Editura Art, careia ii multumesc foarte mult. La prima vedere mi s-a parut foarte interesanta: viata unui scoalr desenata. Ce poate fi mai dragut?


 Nate este personajul principal, fiind elev in clasa a sasea. Alaturi de prietenii cei mai buni, "supravietuieste" scolii, intampinand dificultati obisnuite. Nu mi-a placut prea mult faptul ca punctul culminant este practic inexistent, si ca nu prea m-a surprins sfarsitul. 

  Ca grafica, este ralizat bine. Sunt faze amuzante, unele mai putin amuzante, dar OK. Am terminat cartea in cateva ore. M-am apucat si imediat au trecut cele 200 si ceva de pagini, dupa parerea mea prea repede. Intriga este marcata prin ravasul primit de Nate, in care scrie ca azi ii va intrece pe toti. Mi-a placut ca nu povestea nu s-a focalizat doar pe intriga, ba chiar a si abordat diverse "surprize" cum ar fi teste. In cateva situatii m-am regasit si eu acum ceva ani: de exemplu, un test la care tot lucrezi, si faci primele 8 exercitii de pe prima foaie. Tu nu stii ca mai urmeaza si o a doua foaie-si "bang! " nu pot sa cred, mai erau subiecte si pe partea cealalta. 
   Macar o data ni s-a intamplpat si noua asta, nu?
  
    Pe de alta parte, gasim putin din frumusetea clasei a sasea, precum motivele prieteniilor, o iubire furata si mai ales probleme cu profesorii. Nu recomand aceasta carte, in mod clar profesorilor. Poate unora mai detasati, caci inauntrul ei sunt numiti adesea "obsedati de control" si alte chestii. 
     Nate are o mare dragoste si pentru pufuleti. Foarte interesant capitolul ala. 

     Nu pot spune ca "Marele Nate" de Lincoln Pierce ar putea fi comparata cu o carte de fictiune, scrisa in cuvinte cap-coada, dar nici ca este chiar asa de urata si plictisitoare. E draguta, si poate ca marea majoritate a glumelor ar fi prins si la mine, daca as fi citit-o acum cativa ani.
     Mi-ar fi placut sa fie mai lunga. Sa pot vorbi mai mult despre actiune fara teama spoilerelor. Daca v-as povesti mai mult dupa intriga, nu ati mai avea nicio surpriza, asa ca ma abtin. 
    
      Nate este genul "baiat rau, dar cu suflet de aur", care se autocaracterizeaza ca fiind "sortit pentru maretie", si care "are potential, dar nu si-l strica pe scoala". Necugetat, el intra in buclucuri, de asemenea, este in echipa de sah, face benzi desenate si canta intr-o formatie. In plus, mai e si inragostit, si mai si iese cu prietenii. Tot ce mai lipsea era sa si invete. 
        Totusi, nu m-am prins daca va merge sau nu la scoala de corectie. Asta este pentru volumul urmator, presupun. 

      In orice caz, recomand aceasta carte celor care au chef sa se relaxeze o vreme, sa priveasta viata prin ochii unui copil, si sa se amuze de traznaile lui.

by

Unspoken (The Lynburn Legacy, #1) Kami Glass loves someone she’s never met . . . a boy she’s talked to in her head ever since she was born. She wasn’t silent about her imaginary friend during her childhood, and is thus a bit of an outsider in her sleepy English town of Sorry-in-the-Vale. Still, Kami hasn’t suffered too much from not fitting in. She has a best friend, runs the school newspaper, and is only occasionally caught talking to herself. Her life is in order, just the way she likes it, despite the voice in her head.

But all that changes when the Lynburns return.

The Lynburn family has owned the spectacular and sinister manor that overlooks Sorry-in-the-Vale for centuries. The mysterious twin sisters who abandoned their ancestral home a generation ago are back, along with their teenage sons, Jared and Ash, one of whom is eerily familiar to Kami. Kami is not one to shy away from the unknown—in fact, she’s determined to find answers for all the questions Sorry-in-the-Vale is suddenly posing. Who is responsible for the bloody deeds in the depths of the woods? What is her own mother hiding? And now that her imaginary friend has become a real boy, does she still love him? Does she hate him? Can she trust him?


 Suna interesant, nu?