Cu totii suntem putin tristi pentru ca a sosit toamna...cu toate schimbarile pe care le aduce si cu sentimentul predominant de melancolie. Astfel, m-am gandit si eu la un nou concurs! Cu totii avem serii preferate,carti,  personaje incredibile si superbe, nu-i asa? Serii care, mai devreme sau mai  tarziu evolueaza, si ajungi intr-un punct in care-ti e dor de primul roman. Inceputul acela atat de frumos! Asa simt si eu cand vine vorba de "Casa de sticla" de Rachel Caine.

   Misiunea voastra este sa scrieti o compunerica, un raspuns de dimensiuni la alegere(aici, la postare) , in care sa descrieti personajul sau seria sau povestea care v-a impresionat si dupa care sunteti nostalgici. Poveste pe care v-ar placea la nebunie sa o traiti si care pur si simplu v-a "furat" inima.

   Multumim librariei online Libris(unde gasiti o varietate de carti online si in engleza), datorita careia avem ocazia sa desfasuram concursul. Premiul este o carte la alegere, iar durata concursului este :  10 nov  2012-  24 nov 2012.

    Partenerii libris nu pot participa. Va rog sa lasati in comentariu link-ul de pe libris.ro cu cartea dorita. 

    Succes!

32 comentarii:

buna dimineata,o sa scriu si eu ceva.nu stiu daca pana diseara sau marti.multumesc pentru sansa!

cum anunti castigatorul?cu random sau cei de la libris il aleg?

EU il aleg. Castigatorul va fi cel cu raspunsul cel mai convingator

Am savurat pagina cu pagina romanul lui Simon Elkeeles, Chimie Perfecta. Am trait fiecare cuvant ca si cum as fi fost eu insami in mijlocul actiunii. A fost incredibil pentru mine sa observ cat de mult ma regasesc in ceea ce s-a intamplat intre Brittany si Alex. Pur si simplu seman cu Brittany atat din punct de vedere al comportamentului parintilor ei cat si al personalitatii, iar cand vine vorba de iubire, si eu sunt data peste cap de un baiat rau care stie sa fie un inger si in acelati timp sa se intoarca la 180 de grade, sa ma enerveze ,sa ma dezamageasca, pentru ca mai apoi sa ma impace. Eu sper la un deznodamant asemanator celui din carte…stiu ca lumea nu se aseaza asa cum vreau eu, dar de fiecare data cand vad catrea, ma gandesc la norocul pe care as putea sa-l am sau nu cu un baiat care mi-a marturisit iubirea, care stie sa mi-o arate, dar care are un orgoliu si o ambitie la fel de mare ca a mea.
Asemenea povestii, nu stiu la ce sa ma astept, asa ca am speranta, pe care mi-o intaresc din ce in ce mai tare cand vad Chimie Perfecta in raftul meu de carti.

Merci de concurs!:)

E ceva daca pun pe 23? De 3 zile tot tai si modific si daca tot m-am apucat sa fac varza commentu` pe care aveam de gand sa-l las, s-o fac cum trebuie :))

Nu e nicio problema

Ce poveste as vrea sa traiesc? Sincer, din cartile pe care le-am citit, pot declara ca le iubesc pe toate pentru ca fiecare e originala in felul ei. Desi unele povesti si vieti ale personajelor m-au fascinat mai mult decat altele nu vreau sa traiesc nici una dintre ele pentru ca atunci voi sti ce se va intampla in mare parte, voi sti la ce sa ma astept si va fi un fel de nostalgie de toamna. Eu una, vreau sa traiesc propria mea poveste si voi avea in suflet propria mea viata, propriul meu roman nescris.

De la Libris imi doresc mult Bestia (http://www.libris.ro/literatura-universala/bestia---alex-flinn-RAO973-92676-0-8--c7509--p364561.html) si tare mult m-as bucura daca as castiga-o.

E interesant concursul. Compunerea pe ce adresa o trimitem?!

Romanul care m-a impresionat este Divergent" de Veronica Roth.

Deci varianta scurtă a compunerii prin care spun cum si in ce fel m-a impresionat aceasta carte este urmatoarea: DACĂ NU AVEŢI CARTEA TREBUIE SĂ V-O LUAŢI CÂT MAI REPEDE ŞI SĂ O CITIŢI ! Ok, şi acum mai pe larg :)) Nu ştiu sincer cum să exprim în cuvinte tot ce a trezit aceast roman în mine şi să vă conving cât merită să o citiţi, dar o să fac tot ce îmi stă în putinţă. Înainte de toate, trebuie să vă spun că e o carte inteligent scrisă, plină de acţiune, surprinzător de creativă şi care te lasă fără aer în multe momente. Ca să nu mai zic că foarte originală.
E o carte care cum am spus, dă de gândit şi ai de învăţat din ea. Dovedeşte doar că o societatea aparent perfectă:„Lucrând laolaltă, aceste cinci facţiuni au trăit în pace vreme de mulţi ani, fiecare contribuind la câte un alt sector al societăţii. Abnegaţia ne-a împlinit nevoia de conducători altruişti la guvernare; Candoarea ne-a oferit lideri demni de încredere şi minţi sănătoase în domeniul legilor; Erudiţia ne-a furnizat profesori şi cercetători inteligenţi; Prietenia ne-a dat sfetnici şi îngrijitori înţelegători; în sfârşit, Neînfricarea ne asigură apărarea de primejdii, atât provenite din interior, cât şi din exterior." e doar una eronată, care va conduce tot la război.
Sunt convinsă că o societate în care toţi sunt împărţiţi exact, ca şi cum ar fi nişte fişiere din cinci foldere precise, este doar un mod de îngrădi, de a nu permite oamenilor care sunt capabili de asta să aibă o personalitate, de a avea propriile convingeri şi de a gândi cu mintea lor. E o lume care nu ai voie să fii diferit, să poţi mai mult decât ceilalţi, să ai mai multe abilităţi, pentru că astfel eşti doar un pericol şi vei fi anihilat.
O societate, în percepţia mea, ciudată şi deşi aparent ideală, nu va dura mult până să îşi arate fisurile şi să înceapă să se dărâme.

CONTINUARE:
Pot să zic că multe din personajele acestei cărţi sunt geniale, şi impresionează prin ceva, sau prin foarte multe, cum e cazul celor principale.
Beatrice/ Tris Prior va reuşi să vă facă să o admiraţi, să suferiţi alături de ea, să fiţi mândrii şi să simţiţi tot ce simte. Ea se luptă, plânge, îşi face planuri şi strategii, este înfrântă, se ridică şi continuă, nu se dă înfrântă orice ar fi.
După mine e genul de personaj ideal, cel care îşi recunoaşte slăbiciunile, dar e capabil să le înfrunte, să se autodepăşească. E ambiţioasă şi hotărâtă să reuşească, chiar dacă e cea mai mică, cea mai fragilă, într-o facţiune unde vigoarea şi forţa sunt totul. Ea va dovedi că adevărata putere vine din minte nicidecum doar din corp, şi e inteligenţa, iar că „buturuga mică răstoarnă carul mare”.
Îi admir cu adevărat personalitatea, mi-aş dori să fie şi în realitate cât mai multe persoane aşa, care nu se dau bătute orice ar fi, cred că lumea ar fi una mai bună.

Four e.. nu am cuvinte să-l descriu. M-am îndrăgostit iremediabil de personaj, de firea lui, de modul cum acţionează şi gândeşte. Dacă v-a plăcut Dimitri din „Academia Vampirilor”, pe Four îl veţi iubi, vă asigur. Deşi are doar optsprezece ani, maturitatea lui pur şi simplu te lasă mască. E misterios, diferit, interesant, curajos şi foarte, foarte deştept.
E atât de plăcut modul cum o susţine pe Tris, chiar fără ca ea să-şi dea seama. Cum o ghidează şi o ajută, cum are încredere în ea. E un personaj fermecător şi sincer, în mare parte, deşi are şi multe secrete care îl macină, şi un trecut trist, care l-au condus către ceea ce e acum. Şi el e diferit, ca şi Tris, veţi afla voi în ce mod, ceea ce îi face pe amândoi speciali şi potriviţi.

Am mentionat in cerinta ca raspunsul/compunerea trebuie lasate aici, la postare, lucru cerut de cei de la libris.

Da! Nu citisem cu atentie... Scuze!

,,La rascruce de vanturi”- de Emily Bronte-: ,,Ramai mereu cu mine-sub orice forma vrei- fa-ma sa-mi pierd mintile! Fa orice, numai nu ma lasa in absiul asta in care nu te pot gasi! Of, Doamne! nu-mi mai gasesc cuvintele! Nu pot trai fara viata mea! Nu pot trai fara sufletul meu!".
Din punctul meu de vedere, dragostea dintre Heathcliff si Catherine-este cea mai frumoasa poveste de dragoste, pe caream citit-o mai demult si care mi-a furat inima!Romanul prezinta povesti de dragoste in care complexitatea personajelor dezvaluie trasaturile oamenilor din sec XIX. Intriga si conflictul sunt puternic accentuate. Este o carte greu de lasat din mana, o carte speciala, care nu poate fi inteleasa de toata lumea, avand chiar si un limbaj greoi. Stilul in care a fost scrisa este sub forma unui puzzle, din trecut in prezent. Actiunea se intinde intr-un interval de 20 de ani si relateaza implicatiile unei uri nascute din dragoste. Romanul incepe atunci cand dl Lockwood inchirieaza resedinta Trushcross Grange si dorind sa ia contact cu proprietarul, se duce la resedinta Wuthering Heights. Se intoarce de acolo bolnav si uimit. Nelly Dean, ingrijitoarea sa, ii spune povestea celor de la Wuthering Heights. Romanul pune in lumina conflictul puternic dintre natura- Wuthering Heights si civilizatie Trushcross Grange. Nelly povesteste cum dl si dna Earnshaw locuiau la Wuhering Heights, si aveau 2 copii, Catherine si Hindley, iar in paralel traiau si dl si dna Linton in Trushcross Grange, avand la randul lor tot 2 copii Isabella si Edgar. Intr-o zi, dl Earnshaw aduce din oras un copil negru si sarac pe care intentioneaza sa-l creasca alaturi de cei doi copii ai sai, adoptandu-l si numindu-l Heathcliff. Hindley pleaca la studii dupa moartea parintilor si se intoarce tiran, il pune pe Heathcliff la munca de randas. Catherine si Heathcliff ratacesc pe plaiuri ca doi rebeli, si ajung si la resedinta familiei Linton, unde Catherine ramane impresionata de bunele maniere, confort, civilizatie, toate exercitand un miraj pentru ea.

De aici incepe o alta etapa, fiindca dragostea puternica dintre Catherine si Heathcliff are sa fie zdruncinata. Catherine ii marturiseste ingrijitoarei Nelly ca il iubeste pe Heathcliff dar ca nu s-ar cobori niciodata pana acolo incat sa se marite cu un copil de tigani vagabonzi, simtindu-se atrasa si de perspectivele de avere ale lui Linton. Auzind acestea, Heathcliff fuge, se simte ranit, iar Catherine il cauta in zadar. Se casatoreste cu Edgar Linton, tradandu-si idealurile. Intr-o seara Heathcliff se intoarce radical schimbat, frumos,impunator, bogat, gata pentru razbunare si distrugere, devenind in final stapanul averilor Earnshaw si Linton. Cathy, fiica lui Catherine si Hindley, fiul lui Heathcliff si al Isabellei se indragostesc. Catherine moare la nasterea fiicei sale. Baiatul lui Heathcliff moare, iar Cathy se indragosteste de unul din nepotii lui Heathcliff. Cartea este scrisa intr-un mod fermecator, autorul da cititorului senzatia permanenta de continuitate pana la finalul romanului, lasand urme de suspans si sporind curiozitatea si misterul. Recunosc ca nici acum nu imi vine sa cred ca aceasta carte a fost scrisa de o femeie, prezinta prea bine pasiunea nebuna si confera o nota captivanta. Permanent, romanul prezinta opozitii real-ireal, dragoste-ura, civilizatie-salbaticie, bun-rau, fiind un amestec de sentimente si trairi care fac sufletul cititorului sa vibreze. Imi plac cartile care descriu iubirea la gradul ei cel mai inalt iar ,,La rascruce de vanturi" prezinta o astfel de dragoste. Iubirea dintre Heathcliff si Catherine e eterna. Niciunul dintre ei nu poate trai in singuratate, iar in clipa in care Catherine moare, Heathcliff doreste din tot sufletul sa fie bantuit de fantoma ei, sa nu-l paraseasca, sa-i simta prezenta mereu pana va muri. Atmsofera este mistica, cu o aparitie supranaturala implicand fantasticul-prin aparitia fantomei lui Catherine. Catherine se identifica cu Heathcliff, dragostea ei este puternica precum stanca de sub padure. Intr-un moment de deruta, ea alege viata confortabila si formala a familiei Linton, incantata de supusenia lui Edgar Linton in opozitie cu neinduplecarea lui Heathcliff. Va regreta la finalul vietii sale ca a facut aceasta alegere fiindca toata viata l-a iubit pe Heathcliff.

Daca Heathcliff nu ar fi ales sa plece, poate ca ea nu ar fi facut acest pas gresit. Rautatea este trasatura foarte bine conturata a lui Heathcliff sadita din sentimentele pe care le acea pentru Catherine si care l-a ranit prin casatoria lui Edgar. Heathcliff avea o rautate inimaginabila, dar motivata. Dupa ce ia averea familiei Earnshaw si a familiei Linton, si mai ales dupa ce realizeaza ca nu mai are pentru ce sa lupte, caci Catherine murise demult, moare si el sfasiat de durere dupa Catherine. Moartea reprezinta o trecere intr-o alta dimensiune, o eliberare a personajelor si un nou inceput. Romanul ,,La rascruce de vanturi" este dupa parerea mea cel mai frumos roman de dragoste din sec XIX, si din toate timpurile, fiind de o valoare insetimabila. Pacat ca Emily Bronte a fost si ea doborata de o boala sfasietoare, patetica maladie a romantismului-tuberculoza, imediat dupa terminarea acestei carti minunate. Mi-ar placea sa fiu Catherine, dar sa dau alt curs acestei povesti de dragoste, finalul fiind unul fericit, Catherine sa ramana cu Heathcliff.

Nici nu ştiu cu ce să încep când vine vorba despre Academia Vampirilor de Richelle Mead . Cărţile acestea mi-au dat o dependenţă de ele , mai rău ca ciocolata . Am trăit fiecare moment prin care a trecut Rose , am simţit fiecare sentiment de-al ei , fiecare gând . Când citeam despre bătăliile pe care le purta , mă trezeam în mijlocul acţiunii şi nu mai ştiam cum să ies . Cartea atinge şi tente psihologice; te învaţă să ierţi şi să treci mai departe. Îţi arată cât de puternică este iubirea şi că poţi face orice numai să ai parte de persoana iubită .
Personajele sunt MINUNATE !!! Dimtri - ei bine , nu mă pot oprii să nu vorbesc despre cât de curajos este , despre cât de devotat este el vieţii de gardian . Despre iubirea pe care i-o poartă în secert lui Rose . Este perfect .
Rose - ei bine , chiar dacă nu mi-a prea plăcut la început comportamentul ei , pe parcurs a devenit preferata mea . Umorul ei te face să râzi în hohote şi să savurezi fiecare cuvinţel .
Rose îşi iubeşte foarte mult cea mai bună prietenă , pe Lissa , chiar dacă la un moment dat o părăseşte , când se duce să îl vâneze pe Dimitrii [ mda , acesta devine un strigoi ] .
Mi-aş dorii din inimă să trăiesc viaţa Rosei , să fiu iubită aşa cum este ea şi să trec peste atâtea , dar în final să îmi găsesc fericirea . CARTEA MERITĂ CUMPĂRATĂ ! Dacă ar fii să îi dau o notă , pe o scară de la 1 la 10 , ar fii 11 .

Îţi urmăresc blogul de când era mic şi mă întrebam când vei mai organiza din nou un concurs . Felicitări pentru tot ce ai realizat până acum , meriţi toate laudele posibile !
Şi dacă am ajuns şi aici ... Mi-aş dorii foarte mult cartea Trezita in zori de zi - C.C. Hunter [ http://www.libris.ro/literatura-universala/trezita-in-zori-de-zi---c-c-hunter-LED978-973-102-541-4--c7509--p599895.html ] şi chiar sper să am şansa să o citesc .

Mulţumesc şi o zii cât mai dulce în continuarea .

Buna.Multumim pentru concurs!:*

Sincer eu ma voi rezuma la ceva scurt si la obiect. Care sa reprezinte tot ce ador eu la o anumita serie.
Seria mea favorita, iubita, perfecta, adorata este Intrumente mortale. Aceasta serie inseamna foarte mult pentru mine.Am ras, am plans , pot spune ca am trait chiar drame adevarate cand aflam cate ceva trist.Totul e perfect la ea deoarece niciodata nu m-as satura sa vad micile aventuri dintre Jace si Clary.La un moment dat aveam in cap numai Intrumente mortale:)).Cand am aflat o mega BOMBA pur si simplu nu am mai putut citi pentru cateva zile.Ramasesem socata.
Seria aceasta probabil m-a facut sa ma schimb si sa devin mai responsabila,poate e greu se crezut.Dar o carte te poate chiar influenta.

Cartea pe care m-o doresc este : http://www.libris.ro/literatura-universala/chimie-perfecta-2-legile-atractiei---simone-LED978-973-102-539-1--c7509--p571371.html

O serie care ma lasat nostalgica a fost probabil Jocurile Foamei prin simplu fapt ca a fost singura carte care nu a ezitat sa transimta prin personaje cat de repede isi poate pierde viata un om si cat de mult te schimba fiecare eveniment din viata ta . Cum la finalul unei batalii [ fie ea emotionala] esti epuizat si totusi , trebuie sa lupti in continuare pentru a nu ramane o carapace goala , fara sentimente . Iar fiecare personaj mi-a lasat un zambet timid pe fata si niciodata nu mi s-au parut prea exagerate si fiecare aveau o incarcatura emotionala .

Iar un personaj care m-a lasat din nou cu un dor nebun a fost Charlie din " The perks of being a wallflower" a povestit totul din perspectiva lui cu dor de clipele frumoase si prieteni . Cu dor de el de atunci si asta m-a facut sa realizez [ sau cel putin sa lase un impact asupra mea ] ca totul devine o amintire si nu poti opri timpul si doua lucruri pe care le poti face e sa stai si sa privesi cum trece pe langa tine sau sa ti-l petreci cu persoane importante care fac fiecare clipa trecatoare sa merite.

Un personaj care m-a impresionat a fost probabil Charlie din "The perks of being an Wallflower"
Probabil pentru ca imi placeau scrisorile si cum povestea cu nostalgie si mandrie despre ele . Imi placea ca vorba frumos despre fiecare personaj din viata lui sau cel putin le scotea pe un asa zis podiu in lumina unui reflector si fiecare dintre noi putea admira acele personaje.
M-a facut sa realizez ca fiecare clipa trebuie traita , ca timpul nu sta in loc pentru nimeni . Trebuie sa alegem ori sa stam si sa privim cum timpul trece pe langa noi si sa ne sperie viitorul sau sa ne alegem persoane cu care sa ne petrecem fiecare clipa trecatoare ca mai apoi sa ne amintim cu drag de ele . Probabil asta m-a facut si un pic trista , ca nimic nu are sa reziste si totul devine o amintire .
Oricum carte / personajul a lasat un anume ceva in inima mea si ma face sa zambesc , melancolic ce-i drept , insa placut in acelasi timp.

Succes tuturor! >:D< Nu pot sa particip, din pacate (sunt partener.)

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

O zi de toamna obisnuita, invaluita in ceata, presarata cu temeri multe... Ma aflam intr-un colt al bibliotecii si incercam din rasputeri sa-mi gasesc cuvintele potrivite pt. eseul meu. Ochii mi-au alunecat pe un ziar ingalbenit de vreme. Recunoscusem chipul lui Eliade si silueta unei indience in etate. ,,Sa vezi ca s-au reintalnit, mi-am zis!'' Citeam in graba articolul ca si cand exista pericolul sa-mi fure cineva ziarul. Ma uimea fiecare rand si ma certam pe mine insami ca, in liceu, nu am acordat acestei carti mai multa atentie. Se pare ca dupa ce Allan (Eliade) a fost alungat din casa maestrului sau, Maitreyi a fost casatorita cu forta si a devenit mama. A aflat ca Allan i-a dedicat un roman foarte apreciat de publicul de peste hotare si si-a dorit numaidecat sa il citeasca. Povestea lui a infuriat-o si a determinat-o sa-si scrie propria versiune. Astfel s-a nascut romanul ,,Dragostea nu moare''(Maitreyi Devi). Aceeasi iubire, doua viziuni asupra ei - una profunda, transanta, plina de orgoliu masculin, o alta - sensibila si, pe alocuri, explicativa, orientata spre indreptarea reputatiei unei fete cu o educatie stricta. La invitatia Uniunii Scriitorilor, Maitrey vine in Romania, o viziteaza pe mama si pe sora lui Eliade. Ajunge, in cele din urma la Chicago, unde il regaseste pe batranul Allan. Fotografia din ziar ii infatisa pe cei doi in biroul scriitorului. Desi timpul isi pusese amprenta asupra chipurilor lor, sufletele le erau acum intregite.

Ambele romane trebuie citite pentru ca sunt asemeni jumatatilor carora nu le sta bine decat impreuna.

http://www.libris.ro/literatura-universala/jurnalul-unei-iubiri-ed-2012---nicholas-sparks-RAO978-606-609-262-3--c7509--p565945.html Cartea asta cred ca as cumpara-o, nu stiu acum nici in ce pret trebuie sa ma incadrez. Oricum as vrea sa vad daca este mai buna decat ecranizarea The notebook care mi-a stors cateva lacrimi bune....

Eu nu sunt de obicei o persoana prea spirituala. Nu-mi plac lucrurile complexe. Deci nu sunt adepta explicatiilor lungi, in mod normal. Din cand in cand aflu cate un subiect despre care as putea sa discute ore in sir fara sa ma satur. Am descorperit asta cu cartile, am inceput cum cred ca au facut-o multi, cu Twilight, cu o perioada de obsesie care-i innebunea si pe altii. Apoi am realizat ca nu se termina libraria la Amurg si am dat peste Jurnalele Vampirilor. As vrea sa povestesc despre asta, insa nu cred ca ea m-a marcat prin altceva decat personajul lui Damon, care mi-a ramas intiparit ca si idealul meu de iubit. Apoi am observat in multe carti personaje care merg pe acelasi model ca si el, dar cel care mi-a ajuns la inima aproape la fel ca si Damon a fost Adrian, din Academia Vampirilor. O sa-mi spuneti ca aleg cartile superficial, ca nu asta trebuie sa ma impresioneze la o carte, dar cate dintre voi nu au gandit despre macar un personaj "Ah, asa as vrea sa fie iubitul meu." Eu am avut toata viata o idee preconceputa fata de baieti. E bine sa gasesti un baiat pe gustul tau, e frumos sa gasesti un baiat care sa te iubeasca intr-atat incat sa te lase sa-l schimbi si e un vis devenit realitate sa gasesti un baiat care sa se schimbe el singur numai ca sa ajunga la inima ta. In carti...e posibil. Si asta a fost prima care am vazut asta. Imi place Academia Vampirilor pentru ca m-a facut sa-mi doresc sa fiu acolo sa-i dau o palma lui Rose sa se trezeasca si sa vada cine a fost acolo pentru ea, cine a luptat sa o aiba si cine chiar a pretuit-o. Sau sa fiu acolo pentru Adrian de fiecare data cand Rose il respinge.
E singura carte in care mi-as fi dorit sa traiesc, sa ajut cu ce pot.
Apoi au fost multe alte carti, mi-am dat seama ca autoarele tot merg pe conceptul de basm, de print din povesti care salveaza situatia si nu pe cel care e acolo pentru eroina cand are nevoie dar nu este un "sfant", asta m-a facut sa-mi doresc sa scriu. Sa pot avea propria poveste in care cineva ca Damon si ca Arian sa fie personajul principal, nu vreun alt baiat cuminte.
Nu cred ca ma deranjaza daca nu castig, imi face placare sa vorbesc despre carti, desi as fi putut sa imi aleg alt subiect, dar asta este marea mea durere cand e vorba de triunghiuri amoroase.

Daca totusi castig, http://www.libris.ro/literatura-universala/divergent---veronica-roth-LED978-973-102-412-7--c7509--p375518.html

N-am avut ocazia s-o cumpar pana acum...

Rya http://justmejustforever.wordpress.com/

Daca intr-o alta viata as putea alege sa fiu un personaj al unei carti, sincer nu as putea decide intre Claire Danvers din seria Vampirii din Morganville sau Juliette din seria Atingerea lui Juliette. Amandoua personaje mi se par absolut fantastice si chiar m-am regasit in ele. La Claire iubesc partea in care se sacrifica si ii jura credinta Ameliei, si toate astea doar pt a avea grija de prietenii sai. Da dovada de devotament si o iubire neconditionata si nemarginita cand vine vorba de Shane, iar dragostea celor doi pare perfecta. M-am indragostit de fiecare cuvant al scriitoarei Rachel Caine, si i-am citit cartiile cu fiecare ocazie. Pe de alta parte, Juliette este o adevarat zeita. Cuvintele ei imi rasuna in cap, si am impresia ca sunt atat de pure. Citatul meu preferat din carte este:""deodata ma uit si nu ma uit la chipul lui,sut atinsa de un milion de flacari si mai inghit inca un milion."Iar partea mea preferata este ca Warner poate sa o atinga, si ea simte acest lucru si se simte atrasa de el...In orice caz, fiecare personaj este unic si inspirativ in felul in care autorul/autoarea l-a creat.Eu traiesc fiecare carte in parte si iubesc fiecare personaj pt partile bune si cele mai putin bune.

Povestea mea de toamna...Toamna asta am descoperit seria Vampirii din Morganville si m-am indragostit de ea. Povestea lui Claire si a a lui Shane ma inspira. Iubesc cum evolueaza personajul Claire de la tocilara care apare in prima parte a seriei la fata care isi pune pielea la bataie pt toti, la fata care se daruieste total iubitului ei Shane si cea care ajuta la salvarea orasului Morganville.In aceasta serie e relatata perfect drama adolescentina si maturizarea personajelor. Acestea din urma sunt conturate perfect,prieteniile dintre ele parand atat de reale si normale. Insa, cel mai mult ma atrage Shane fiind imaginea perfecta a iubitului ideal!!!! Barbatul sexi, inteligent si curajos pe care orice fata il doreste. Deoarece aceasta carte nu este singura care m-a impresionat atat de mult, aleg sa vorbesc si despre prima carte din seria Atingerea lui Juliette:Spulbera-ma!, aceasta fiind o carte care marcheaza chiar si un suflet de piatra. Juliette este eroina mea si Warner e cel pe care l-as dori ca iubit pt ea. Volumul acesta are niste citate superbe, este scrisa impecapil iar autoarea este un geniu.



In cazul in care as putea castiga...mi-as dori urmatoarea carte:
http://www.libris.ro/literatura-universala/cincizeci-de-umbre-ale-lui-grey---e-l-james-TRE978-973-707-663-2--c7509--p566364.html

Seria dupa care am ramas nostalgica,care nu o voi uita niciodata si care imi va ramane mereu in suflet ca pe o amintire placuta,chiar daca s-a terminat este Saga Amurg de Stephenie Meyer.Ideea acestei serii minunate i-a venit lui Stephenie printr-un vis,printr-un vis prin care mai apoi a transcris acel vis si a format o serie moderna,nemuritoare,care va ramane mereu in sufletele noastre si pe care nu o vom uita niciodata.Tot Saga Amurg este seria care mi-a deschis apetitul pentru citit si m-a facut sa devin “obsedata”dupa carti si sa intru in minunata lume fantasy si sa fac cunostinta si cu alte creeaturi ale intunericului:ingeri,metamorfi sau strigoi.Chiar daca vampirii lui Stephenie Meyer nu au colti,aceasta a creeat o poveste uimitoare de dragoste plina de farmec si parfum,unde un vampir nemuritor se indragosteste de o adolescenta muritoare,iar iubirea lor este pusa la diverse incercari si batalii,insa,in cele din urma reusesc sa sfarseasca prin bine si sa traiasca amandoi o eternitate.Prin rodul iubirii lor se naste o fetita,o fetita minunata care poarta aceleasi trasaturi perfecte ca ale parintilor ei.Aceasta,isi gaseste jumatatea alaturi de un varcolac singuratic,care candva a iubit.o pe mama ei.De-a lungul timpului Stephenie Meyer a creeat o isterie,un fenomen la nivel mondial,pentru ca a transformat dintr-o “Romeo si Julieta”classica,intr-una moderna,unde povestea are un final fericit.M-am indragostit pur si simplu de aceasta serie si mi-aduc aminte ca prima oara cand am vazut coperta,am ramas:O,nu-mi venea sa cred,era atat de frumoasa,chiar daca era simpla.Tot Amurg este seria care m-a facut sa visez si sa-mi doresc cu ochii deschisi la faptul ca voi intalni candva un vampir ca Edward,sau cel putin sa aibe trasaturile si caracterul sau.M-am amuzat de fiecare data cu personajele si cu replicile lor,dar si mi-au dat lacrimile in momentul in care Edward a parasit-o pe Bella intr-o padure intunecata in cartea a doua a seriei.Simteam pe pielea mea tot ceea ce simtea si traia ea,dar au fost si momente in care am invidiat-o,deoarece ea avea parte de Edward.Saga Amurg este perioada care am iubit.o din tot sufletul,perioada care o sa-mi lipseasca nespus de mult,perioada in care imi vor lipsi personajele si istoriile lor,dar imi voi aminti mereu de ea,si cand imi va fi dor de ea nu voi ezita niciodata sa iau din nou cartile si sa le recitesc.

Cartea dorita:http://www.libris.ro/literatura-universala/tacere---becca-fitzpatrick-LIT978-606-21-0129-9--c7509--p571348.html

Cartea aceasta mi-o doresc :http://www.libris.ro/literatura-universala/divergent---veronica-roth-LED978-973-102-412-7--c7509--p375518.html

(Academia Vampirilor - Richelle Mead)
Un alt fulger a brazdat cerul. Un alt strigoi a murit. Nimeni nu a plans.
Un alt fulger. Un alt dhampir a murit. Toata lumea a plans. ''A murit...a murit...'' rasuna in capul tuturor. Dar unii isi repetau ,,Ei au prioritate'' si duceau lupta la sfarsit. Dar acesta trase dupa el pe alti si pe alti...
Universele se destrama sub ochii lor. A luptat... si a pierdut. N-or sa-i mai vada zambetul niciodata; el - cel invincibil, a apus.
Pana si fulgerele mor.
Dragostea este un camp de lupta.
Lumea reala este un loc inspaimantator.
Durerea din inima lui Rose era o strafulgerare prelungita, o promisiune amenintatoare a clipei cand va trebuii sa il omoare pe cel pe care il iubeste cel mai mult pe lumea asta - si a venit fara ca ea sa si-o doreasca prea mult. Dupa o viata de pericole, in care isi risca viata chiar si iubind, trebuie sa faca cea mai grea alegere: intre Dimtri si Lissa, neputand sa renunte nici la persoana pe care o iubeste atat de mult, dar nici la persoana careia ii datoreaza viata, sustinerea si increderea in sine.
Renuntand la Lissa, renunta la tot ce inseamna sa fii gardian si tot ce inseamna cea mai buna prietena. Dar renuntand la Dimitri, renunta la tot ceea ce inseamna Rose Hathway si tot ce face parte din ea.

Stiu ca am fost un pic pe langa subiect,dar am vrut sa accentuez numarul scazut de dhampiri si ei... faptul ca nimeni nu e invincibil. Pur si simplu literele au curs suvoi in comentariu - n-am avut niciodata asa inspiratie :))
Cartea pe care mi-o doresc este asta: http://www.libris.ro/literatura-universala/divergent---veronica-roth-LED978-973-102-412-7--c7509--p375518.html
Succes tuturor :)

Sacrificiu final - Richelle Mead
( Seria Academia Vampirilor )

Năzuirea unor sentimente imposibile, dar perfecte a două persoane ce își trăiesc fiecare clipă din viață cu o intensitate inimaginabilă a fost distrusă. În urmă cu ceva timp, iubirea lui Rose a fost sfâșiată odată cu transformarea fiecărei fibre din corpul lui Dimitri în ferocitate veritabilă și sete neîntreruptă de sânge. Deși era un monstru, Rose n-a încetat niciodată să îl iubească. După ce speranța a năpădit-o când bariele realității s-au năruit, utopia devenise pur și simplu realitate, transformându-se în credință. Convingerea ei se fluidiză, creând un nou sentiment sticlitor, profund, de o amplitudine fastuoasă: nădejdea că totul se poate reface, că toate miile de frânturi spintecate ale inimii sale pot fi cioplite la loc, bucată cu bucată. Dar vinovăția ce-i obturase inima lui Dimitri nu mai lăsa loc și pentru lucrul cel mai de preț, la care a râvnit dintotdeauna. Un scenariu care întrece orice închipuire o face pe Rose să ajungă după gratii. Cu ajutorul prietenilor, este eliberată, hoinărind prim lume cu cel pe care îl iubește. Sentimentele lor neschimbate, în plină ascensiune îi fac pe amândoi să cedeze. Afecțiunea camuflată adânc printre vinovăție și autoflagelare iese la suprafață sub un nou aspect. Acceptarea.
Intrigi, acțiune, trădare, prietenie, uimire, suspans - toate sunt surprinse în sacrifciul final al lui Rose ce încheie cea mai răvășitoare poveste de dragoste.

Cartea pe care mi-o doresc - http://www.libris.ro/literatura-fantasy/altfel-de-ingeri-vol-2-tradari---lili-st-crow-LED978-973-102-402-8--c7883--p375464.html

Foarte bun. Cea ce am rasfoit pe pagina dvs. despre Blogger: Heart of darkness - Trimiteti un comentariu m-a surprins placut. Va felicit pentru realizarea fantasybooks-27.blogspot.com, care e un site care trebuie cunoscuta.