Am primit aceasta carte de la Editura Art, careia ii multumesc foarte mult. La prima vedere mi s-a parut foarte interesanta: viata unui scoalr desenata. Ce poate fi mai dragut?


 Nate este personajul principal, fiind elev in clasa a sasea. Alaturi de prietenii cei mai buni, "supravietuieste" scolii, intampinand dificultati obisnuite. Nu mi-a placut prea mult faptul ca punctul culminant este practic inexistent, si ca nu prea m-a surprins sfarsitul. 

  Ca grafica, este ralizat bine. Sunt faze amuzante, unele mai putin amuzante, dar OK. Am terminat cartea in cateva ore. M-am apucat si imediat au trecut cele 200 si ceva de pagini, dupa parerea mea prea repede. Intriga este marcata prin ravasul primit de Nate, in care scrie ca azi ii va intrece pe toti. Mi-a placut ca nu povestea nu s-a focalizat doar pe intriga, ba chiar a si abordat diverse "surprize" cum ar fi teste. In cateva situatii m-am regasit si eu acum ceva ani: de exemplu, un test la care tot lucrezi, si faci primele 8 exercitii de pe prima foaie. Tu nu stii ca mai urmeaza si o a doua foaie-si "bang! " nu pot sa cred, mai erau subiecte si pe partea cealalta. 
   Macar o data ni s-a intamplpat si noua asta, nu?
  
    Pe de alta parte, gasim putin din frumusetea clasei a sasea, precum motivele prieteniilor, o iubire furata si mai ales probleme cu profesorii. Nu recomand aceasta carte, in mod clar profesorilor. Poate unora mai detasati, caci inauntrul ei sunt numiti adesea "obsedati de control" si alte chestii. 
     Nate are o mare dragoste si pentru pufuleti. Foarte interesant capitolul ala. 

     Nu pot spune ca "Marele Nate" de Lincoln Pierce ar putea fi comparata cu o carte de fictiune, scrisa in cuvinte cap-coada, dar nici ca este chiar asa de urata si plictisitoare. E draguta, si poate ca marea majoritate a glumelor ar fi prins si la mine, daca as fi citit-o acum cativa ani.
     Mi-ar fi placut sa fie mai lunga. Sa pot vorbi mai mult despre actiune fara teama spoilerelor. Daca v-as povesti mai mult dupa intriga, nu ati mai avea nicio surpriza, asa ca ma abtin. 
    
      Nate este genul "baiat rau, dar cu suflet de aur", care se autocaracterizeaza ca fiind "sortit pentru maretie", si care "are potential, dar nu si-l strica pe scoala". Necugetat, el intra in buclucuri, de asemenea, este in echipa de sah, face benzi desenate si canta intr-o formatie. In plus, mai e si inragostit, si mai si iese cu prietenii. Tot ce mai lipsea era sa si invete. 
        Totusi, nu m-am prins daca va merge sau nu la scoala de corectie. Asta este pentru volumul urmator, presupun. 

      In orice caz, recomand aceasta carte celor care au chef sa se relaxeze o vreme, sa priveasta viata prin ochii unui copil, si sa se amuze de traznaile lui.