Blog-ul Bibliophile Mystery a organizat începând din luna aprilie CUPA CĂRŢILOR la care au participat 32 de titluri/serii din literatura fantasy şi nu numai de la cele mai importante edituri din România, iar în finală au rămas două serii de la Editura LEDA Academia Vampirilor de Richelle Mead şi Dispozitive infernale de Cassandra Clare.
Va redăm mai jos invitaţia blog-ului Bibliophile Mystery de a vota seria câştigătoare începând de luni, 6 august 2012.

După cum se ştie piaţa de carte din România e departeeee de cea din străinătate, dar asta nu ne opreşte pe noi toţi (ştiţi voi care) să tot cerem Editurii LEDA să publice seria X sau cartea Y şi, credeţi-ne foloseam tot alfabetul. Zicem Editura LEDA pentru că, având cea mai accesibilă formă de comunicare, era cea mai chinuită, iar Admin cel mai solicitat şi expus pretenţiilor noastre.
De aceea am demarat o campanie de susţinere a editurilor româneşti cu titlul „Viaţa Cărţilor – Susţineţi piaţa de carte din România”. Aceasta s-a bucurat de succes şi mulţumim tuturor blogurilor care ni s-au alăturat.
Unul dintre proiectele pe care le-am creat în această Campanie este CUPA CĂRŢILOR, în cadrul căreia cititorii şi-au putut vota cartea sau seria preferată.
Au fost alese primele 32 de titluri dintre cele mai votate de către cititorii BM. Concurentele au fost atât serii fantasy, cât şi contemporany, atât young adult cât şi adult.
Dintre acestea, 20 aparțin Grupului Editorial Corint şi implicit Editurii LEDA. Dar şi restul editurilor au dus o luptă exemplară, editura Nemira – cu Jocurile Foamei – ajungând până în semifinală. Alte edituri reprezentate au fost: Litera (seriile Culorile Dragostei, Casa Nopţii, Damnare, Îngerul Nopţii), RAO (Gazda, seriile: Lupii din Mercy Falls, Amurg), Nemira (Jocurile foamei, Cântec de gheaţă şi Foc). Am avut de asemenea şi o reprezentantă a literaturii clasice – Mândrie şi prejudecată, precum şi, asta e poate unul dintre cele mai importante aspecte, un reprezentant al literaturii româneşti: „…şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul a lui Oliviu Crâznic” (editura Vremea) care a învins duşmani de seamă.
Deşi unii considerau că rezultatele sunt previzibile, nu a fost deloc aşa. Luptele nu au fost chiar uşoare! A fost nevoie să acordăm chiar şi prelungiri atunci când a fost egalitate!!
Ne-am distrat, am susţinut şi criticat, a fost amuzant (şi incredibil de multă muncă în Etapa I), iar acum am ajuns la MAREA FINALĂ!
Se vor întâlni: Academia vampirilor şi Dispozitive Infernale!
Nu pierdeţi ocazia să votaţi în finală! O puteţi face pe oricare dintre blogurile care ne-au ajutat până acum şi cărora le mulţumim şi bineînţeles pe Bibliophile Mystery.
Aşadar votaţi pe cea care va fi Seria Nr.1 în România Luni, 06 august, începând cu ora 18.00!
Bibliophile Mystery – http://bibliophilemystery.blogspot.ro/p/cupa-cartilor.html