4.Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne etc) și de ce?

Este foarte greu de ales o singura categorie de fiinte, avand in vedere ca fiecare este speciala si deosebita in felul ei. Totusi, acele mistice care ma fascineaza pe mine cel mai mult sunt sirenele. Pur si simplu, ele, prin graiul si cantecele pline de farmec, completate de frumusetea izbitoare, sunt preferatele mele. 


Chiar va multumesc pentru ca m-ati facut sa ma gandesc la aceasta intrebare.. Da, chiar ele sunt cele mai deosebite. Superbe, cunoscute pentru "vraja" pe care o arunca asupra marinarilor, sirenele sunt recunoscute ca fapturi jumate om jumate peste.


"Sirena este o ființă fabuloasă, din mitologia greacă, cu aspect de femeie, cu picioare și aripi de pasăre, mai târziu cu coadă de pește, care, prin cântecele ei, ademenea pe corăbieri în locuri primejdioase, unde aceștia își găseau moartea
Prima mențiune documentară privind existența unor ființe jumătate pește jumătate om, numite sirene, este în Odiseea lui Homer. Sirenele erau de obicei trei la număr, jumătate femei, jumătate păsări (sau pești). Aveau voci minunate și prin cântecul lor, atrăgeau marinarii, care, pentru a le auzi cât mai de-aproape, ajungeau să-și sfărâme corăbiile de stânci. Ulise ar fi pățit la fel, dar, povățuit de vrăjitoarea Circe, s-a legat de catargul corăbiei, iar tovarășii lui și-au astupat urechile cu ceară pentru a nu mai auzi cântecul sirenelor." (Sursa wikipedia)

 Dupa toate aceste mituri, care cine stie, pot fi reale, la ce vedem in ziua de azi nu m-ar mira sa dau peste o sirena, s-au facut filme celebre, printre care de la Disney "Mica Sirena" si "Sindbad Marinarul", si, ei...mai multe.