A inceput Book Lovers Challenge! Recunosc ca eram fost incantata de ea si ca abia asteptam sa inceapa.


  Ei bine, pasiunea mea pentru carti a inceput e mult. Problema era ca la vremea aia cu erau carti ca "Fortele raului absolut" sau "Academia vampirilor", sau alte din astea. Operele lui Jules Verne tronau peste tot si ma saturasem de mult de ceea ce scria. Carti cu prea multa inginerie, fictiune care nu este ancorata de nimic in realitate, actiuni in continu fara celebra poveste de dragoste, scrisul pompos, si alte multe minusuri.

   In continuare, am renuntat la citit, cu toate ca simteam nevoia inauntrul meu. E ca un fel de foame, de curiozitate si dorinta care te macina pe dinauntru-asa simteam. Mai tarziu am imprumutat de la cineva "Mana stanga a lui Dumnezeu" de Paul Hoffman, roman care mi-a placut mult, desi nu intelesesem chiar tot. Pe el l-a urmat "Fascinatie" de Melissa Marr, proaspat tiparita, care m-a uimit prin frumusetea ei.

   Urmeaza o pauza de, nu stiu, un an, pana cand incep sa se difuzeze cu revista Bravo "Jurnalele lui Stefan" de L.J.Smith, de la care mi-am luat "Sete de sange" si "Nesatul". Anterior, vazusem filmul "Amurg" pentru prima oara pe PRO TV, si da, chiar mi-a placut. Am cautat pe internet si am citit apoi toate cartile din seria "Twilight", impreuna cu "Jurnalele vampirilor" si poti spune ca am intrat de-a binelea in lumea literaturii.

    Lista continua cu "Fortele raului absolut", despre care am vorbit o tona cu prietena cea mai buna la telefon, "Vampirii din Morganville", pe care i-am citit pana la un anumit punct, caci apoi erau prea cu omoruri, si ei bine, o mare parte din titluri le gasiti la "Recenzii" .

    Mi-au placut acele romane pentru ca personajele aveau o viata extraordinara, in vreme ce a  mea nu era chiar atat de super, si citind ma captiva. Pe langa asta, imi placea. Preferam sa-mi cumpar o carte decat sa ma duc sa-mi caut niste blugi, care, oricum nu tineau mai mult de o luna si se demodau.
     Sacrificii? Nu cred, nu stiu, eu nu le vad asa. Eu le vad doar dorinte.

     Si cu asta inchei. Mi-a parut bine sa discut despre asta, as vrea sa aud si parerea vostra.

2 comentarii:

Cat de mult imi doream si eu intr-o vreme sa citesc Amurg! Insa acum cand as avea ocazia parca nu ma mai incanta ideea...
Frumos articol:).

Dee.

Cred ca Amurg si Jurnalele Vampirilor au fost deschizatoare de drumuri, ca sa zic asa. De la ele a pornit pasiunea majoritatii pentru romanele fantasy.