Caderea noptii este primul volum al ciclului Intoarcerea, continuarea romanelor: Trezirea, Lupta, Furia, Reuniunea.Un lucru care se aplica in cazul meu este ca atunci cand citesc cartea este extraordinara, si merita toti banii, iar atunci cand o povestesc iese banala si fara sens.Uneori, recenzia este chiar reusita, insa alteori este un dezastru.Coperta mi-a placut foarte mult pentru ca este cu actorii serialului.


 Intre AMURG si TRUEBLOOD, dar cu cel putin un deceniu inaintea amandurora, o serie electrizanta despre o iubire adolescentina in Florenta secolului cincisprezece. Elena Gilbert s-a intors din Lumea Cea lalta si trebuie sa invete din nou cum sa traiasca printre oameni. Este aju tata de iubirea vietii ei– vampirul Stefan Salvatore– si bunii sai prieteni– Bonnie, Meredith si Matt. Dar puterile raului se aduna din nou in Fell’s Church, atrase de darurile acordate Elenei in Viata de Apoi si de sangele ei, care pulseaza cu o forta unica ce o face irezistibila pentru orice vampir.Stefan este luat de langa Elena, chiar atunci cand are cel mai mult nevoie de el, si ea trebuie sa se intoarca spre fratele acestuia, Damon, pentru ajutor. Insa Damon, intotdeauna vanator, este acum cel vanat…”

Nu sunt deloc de acord cu plasarea acestui roman intre Amurg si TRUEBLOOD. Dupa parerea mea,este de multe ori mai bun!Caderea Noptii este un roman si mai voluminos-fapt care mi-a placut, iar actiunea este si mult mai elaborata,mai deosebita si personajele evolueaza extraordinar de mult.Elena apare din nou in carte, dupa ce mai intai devine vampir,apoi moare,revine pe Pamant.Acum,ea trebuie sa revina la toate obiceiurile, mai ales ca  saruta pe toata lumea(chiar si pe Damon) pentru a-i recunoaste. Caroline, care incerca sa fie cat de cat prietenoasa, isi da arama pe fata si toata lumea vede cat de rea si cat de diabolica poate fi aceasta fata. Se poarta ca o nesuferita si o insulta pe Elena. Si toata lumea credea ca s-a schimbat- ei bine, eu nu eram de aceeasi parere.

Nu as recomanda acest roman unui baiat. De ce? Sunt multe parti romantice, calme, cand Elena incearca sa se acomodeze cu noua ei viata, si cum sangele sau este dumnezeiesc pentru vampiri, dandu-le o putere extraordinara.Nu le recomand primele 100 de pagini, pentru ca dupa aceea actiunea incepe in adevaratul sens al cuvantului.
In Fell`s Church isi fac aparitia doua "personalitati" negative, care planuiesc sa-l ia in stapanire: Shinichi si Misao. Acesti gemeni vulpe, numiti kitsune, au numeroase puteri, si, cu ajutorul malachilor poseda trupuri de oameni sau vampiri sau orice alta fiinta. Nici Caroline nu se lasa mai prejos, crezand ca ea defapt vorbea cu Shinichi, Misao isi batea joc de ea. Vorbea este un termen prost ales, pentru ca ea il voia drept sot. Cum, nu stiati? Caroline a ramas insarcinata cu Tyler.

In Fell`s Church, nimic nu e mai bine, avand in vedere ca trei fete ajung sa fie posedate de malachi. Pot spune ca acest roman mi s-a parut sinistru, foarte multa drama, iar fiecare pagina era ca un film prost horror. Un exemplu: Jim Bryce si-a mancat degetele si buzele, nepoata bunicii Isobel isi face piercinguri peste tot, si toate aceste fete sunt indragostite de Matt.

Intr-o noapte, cand Matt, Meredith si Bonnie se intorceau de acasa de la Elena sunt ataci de copaci, si aproape omorati, insa Damon ii salveaza, la chemarea insistenta a lui Bonnie, iar apoi vin si Elena si Stefan si ii salveaza pe ceilalti doi.Acum urmeaza un moment destul de romantic Bonnie-inconstienta, Damon, care scoate veninul , doar nu credeati ca acei copaci sunt infoensivi, nu? Clipa nu dureaza prea mult, deoarece sunt intrerupti si Damon este dat afara din casa

Tot in noaptea aceea,Damon ii vede pe Elena si Stefan schimband sange, stiu , suna ciudat(asa poti spune ca fac ei sex), il cuprinde gelozia. Tocmai atunci apare Shinichi, el este fratele-vulpe, si face un targ cu Damon, dar va spun o singura parte: Stefan va fi dus in inchisoare, in Dimensiunea Intunecata.Aceea a fost seara cand Damon a inceput sa fie posedat de malachi(spirite rele)

Acum, protagonistii au de-a face cu multe pericole, ajutorul doamnei Flowers,care aflam ca este o vrajitoare de magie alba, si atat de multe lucruri, ca daca as vrea sa fac o recenzie pe buna, nu cred ca as mai termina, dar sper ca din ceea ce am scris mai sus sa va convingeti daca veti citi acest roman. Este per total o carte buna. Acum, totate au ceva care le mai scade din punctaj, dar merita! Imi place stilul autoarei, mult mai bun fata de altele.

Nota: 4.3/5