Tocmai am terminat primul volum al seriei "Micutele mincinoase" si pot spune ca sunt placut surprinsa, mai ales datorita personajelor bine conturate si a actiunii care se imparte in 4 fire narative, fiecare prezentand aleatoriu, viata a 4 fete pe nume: Spencer, Emily, Aria si Hanna.

Din momentul in care am inceput sa vad serialul, m-am gandit: trebuie neaparat sa citesc cartile.Eram  foarte curioasa cum a imbinat autoarea naratiunea cu descrierea cu dialogul,la ce persoana a narat, si daca a folosit alternanta.Din fericire, am fost foarte placut susprinsa, cartea este de asemenea si foarte amuzanta sifoloseste termeni destul de simplii,


Povestea debuteaza cu visatoarea Aria, care se intoarce din Reikjavik in Rosewood. Este foarte trista, deoarece problema Ariei este destramarea propriei familii.

Ei bine, povestea adevarata incepe cu 3 ani in urma, cand erau 5 fete foarte bune prietene: Spencer, Aria, Emily, Hanna si, bineinteles Alison.Cele trei fete sunt unite de un secret legat de "Chestia cu Jenna"

Uitati aici descrierea lui Ali, la un concurs la care am si castigat:
 Pot spune ca in seria Mincutele mincinoase apar numeroase personaje interesante, fiecare avand felul lor de a-l face pe cititor sa le iubeasca.Personajul meu preferat este Alison, pentru ca Ali resprezinta idealul unei fete frumoase, insa este si o fata rea. Din descrierile autoarei, Ali este o fata cu par lung, blod, si ochi albastrii, supla, frumoasa, insa care le facea mereu probleme celor 4 prietene ale sale. Eu nu cred ca Ali le era chiar asa o buna prietena;Aria, Spencer, Emily Hanan, au castigat popularitate de pe seama ei,insa au avut si mult de suferit, deoarece Alison mereu le impingea sa faca lucruri pe care fetele la inceput nu voiau sa le faca, insa, personajul fetei cu ochi albastrii este si foarte complex si cel mai interesant lucru este cum cele 4 fete cauta indicii, ca intr-o carte cu Sherlock Holmes, pentru a descoperi moartea lui Ali si ucigasul. In amintirile fiecarei prietene apare adesea Alison,al carei mister il vor rezolva intr-un final.

Spencer i-l fura Melissei pe Wren si la fel si o lucrare de-a ei. Spencer este fata desteapta, dar care are o familie de cosmar, parintii ei fiind mult prea ochupati de Meilissa si dorintele ei pentru a mai fi atenti si la Spencer.

Hanna este fata obsedata de corpul ei, prietena cyu Mona Vanderwall. Hanna locuieste doar cu mama ei, pentru ca tatal sau a parasit-o si si-a refacut familia.Hanna fura din mall

Aria este romantica,visatoare,pasionata de literatura,care are o idila cu profesorul sau de engleza, insa care nu dureaza prea mult din cauza lui -A

Emily este cea mai draguta, mai romantica si sensibila,insa lui Emily ii plac fetele.

Fetele incep sa primeasca mesaje de la cineva care se semneaza cu A, si gandul le duce la fosta lor prietena disparuta cu 3 ani in urma, al carei cadavru il gaseste politia. Si totusi, cine poate si A, sa le stie toate secretele?Si de ce Toby si Jenna s-au reintors in Rosewood?