Cartea asta a aparut tot in format Kindle si are cam 50 de pagini. La inceput nu mi-am dat seama ca este narata din perspectiva lui Four, insa mai incolo putin, cand cineva a zis ca este "fiul lui Evelyn Eaton" am zis: stai, ce ? Si de aici m-am prins :)

 Si ce mi-a placut atat de mult a fost Four. Ajungi sa il cunosti mai bine, sa ii afli secretele. Plus ca abia se observa ca asta este un short-story, spre deosebire de alte povestioare din astea atat de plictisitoare, Transferul este foarte palpitanta.

   Ce am regretat a fost ca e prea scurta.

    Actiunea este plasata in momentul in care Tobias trebuie sa aleaga factiunea care ii va defini viitorul, viata si personalitatea. Faptele sunt clare: Marcus, tatal sau, il maltrateaza, iar el este nevoit sa  fuga, sau sa ramana pentru restul vietii langa peroana pe care o uraste cel mai mult.


    Mi-au placut usoarele asemanari dintre Tobias si Tris. Am fost captivata de naratiune, de felul in care Tobias gandeste si prezinta lucrurile si mi-a placut. Evident, el alege Neinfricarea, pentru ca nu s-ar fi potrivit in alta factiune, si acum este liber. Cu toate astea, faptul ca e Divergent si viata printre Neinfricati nu este usoara.

   Descoperi initerea lui Four, primele sarituri de pe cladiri, primele aruncari cu cutitele la tinta, prima calatorie prin cele mai adanci temeri.

   Daca inainte erau vag amintite lucruri din trecutul lui, acum sunt descrise cu multa iscusinta si ajungi sa il cunosti(mai mult sau mai putin) pe Eric, la inceput, Eruditul care le da multe batai de cap.
    A fost o poveste frumoasa. LIKE IT ! Veronica Roth e prea tare. Si Tobias la fel.

Nota: 5/5

   Free Four este o povestioara, un short-story al cartii "Divergent", de doar 13 pagini, aparuta in format de Kindle. Nu am ce recenzie monumentala sa fac pentru 13 pagini, insa am zis sa discut putin naratiunea si protagonistul.
   Dupa cum va dati seama inca din titlu, se nareaza la persoana intai, din perspectiva lui Four, iar momentul surprins este acela cand el incepe sa o observe si sa se indragosteasca de Tris: cand ea ii luase apararea lui Al si a stat ca Four sa arunce cutite in ea ( la ordinul lui Eric- mare bou).

    Pe mine, personal, nu m-a impresionat atat de mult acest moment - au fost altele mult mai convingatoare -, insa se pare ca pe restul da. A fost interesant sa citesc ceva din perspectiva lui Four. Este pur si simplu un personaj genial, si abia astept sa apara si alte povesti din perspectiva lui inafara de "The Transfer", pe care am terminat-o si o voi recenza in curand.