Stiti ca inainte puneam citatele in recenzie, nu? Ei bine, acum am renuntat, deoarece devenea mult prea lunga, asa ca fac o rubrica separata.

"Nu mi-a spus nimeni niciodata cum functioneaza sistemul. Nu-ti vorbeste nimeni, decat atunci cand iti aduc vesti proaste. Nimeni nu te atinge vreodata. Baietii si fetele nu se intalnesc niciodata.
   Niciodata, cu exceptia zilei de ieri. 


 Nu poate fi o coincidenta."


 "Am incercat din rasputeri sa nu ma mai gandesc la el. 
  Am incercat din rasputeri sa-i uit chipul.
   Am incercat din rasputeri sa-mi scot din minte acei ochi albastri dar il cunosc il cunosc il cunosc au trecut 3 ani de cand l-am vazut ultima oara.
   Nu l-as putea uita niciodata pe Adam."

"-Nu vreau sa ma atingi, il mint. 
  -N-ai de ales. 
Nu vrea sa se uite la mine.
  -Intotdeauna am de ales."

"-Iubire, nu confunda curajul cu prostia. Sti ca n-ai mancat nimic de multe zile. 
Ceva se frange in rabdarea mea,
  -Mai degraba as muri decat sa mananc din mancarea ta si sa te aud spunandu-mi iubire, ii zic eu, apoi imi inclestez maxilarul. 
 Adam isi scapa furculita din mana."(Warner si Juliette) :D

"Corpul lui se apropie din ce in ce mai tare si imi dau seama ca sunt atenta doar la papadiile care sufla dorinte in plamanii mei, Imi deschid ochii, iar el isi linge buzainferioara timp de o fractiune de secunda, si ceva in creierul meu explodeaza. 
  Ma sufoc. Ma sufoc. Ma sufoc. "


"-Juliette
Vocea lui imbratiseaza literele numelui meu cu atata blandete, ca mor de 5 ori in acea secunda. Fata lui e o mare de seninatate. "


"Trag cu ochiul la trasaturile lui, la zambetul stramb pe care vreau sa-l savurez, la culoarea din ochii sai pe care as folosi-o ca sa pictez un milion de tablouri/ Urmaresc linia maxilarului sau coborand pe gat pana in varful claviculei; memorez dealurile si vaile sculptate ale bratelor lui, perfectiunea trunchiului."


"Paseste mai aproape. Isi inclina capul. Se uita lung la buzele mele, analizandu-ma intr-un fel cu totul nou. 
  -Promisiunile mele nu valoreaza prea mult, iubire, sopteste el. Sau ai uitat?
  7 centimentri in fata. Mana lui pe talia mea. Repiratia lui calda si dulce pe gatul meu. 
  -Sunt un mincinos desavarsit."

"Ii soptesc numele. 
  Si el respira mai tare decat mine si deoadata buzele lui sunt pe gatul meu si ma sufoc si mor si ma agat de bratele lui si ma atinge ma atinge ma atinge si eu sunt tunet si fulger si ma intreb cand naiba o sa ma trezesc.
   O data, de doua ori, de o suta de ori buzele lui imi gusta ceafa si intreb daca e posibil sa mor de extaz. Imi intalneste privirea doar ca sa-mi cuprinda fata in mainile lui, iar eu rosesc de placere si durere si imposibilitate.
  -Voiam sa te sarut de atat de multa vreme"

"-De ce, Adam? De ce-ti pasa? De ce vrei sa m-ajuti? Nu inteleg...nu stiu de e ai dori sa-ti risti viata...
   Dar apoi ma cuprinde cu bratele si ma trage spre el atat de aproape, si buzele ii sunt langa urechea mea si imi rosteste numele o data, de doua ori, si habar n-avea ca pot sa ma aprind atat de repede. Gura ii zambeste lipita de pielea mea."

"Imi ating obrajii si examinez suprafata reflectorizanta, privind imaginea unei fete  care imi este straina si deopotriva familiara. Fata imi este mai trasa si mai palida, pometii mai inalti decat imi aminteam, sprancenele asezate deasupra a 2 ochi mari, nici albastri, nici verzi, ci o combinatie intre cele doua culori. Pielea mi-e inrosita de caldura si de ceva numit Adam.Buzele imi sunt prea roz. "

"Fratele lui. 
   Incerc sa nu par prea agitata. Incerc sa-i zambesc baiatului care imi studiaza fata si jalnicele buzati de material care de-abia imi mai acopera trupul. (...)
  -Ma bucur sa te cunosc, reusesc sa ingaim.
James isi inclina capul intr-o parte.
  -Deci, asa te imbraci tu mereu?
  As vrea sa mor putin."

Am castigat "Spulbera-ma" pe site-ul Bibliophile Mystery , caruia ii multumesc foarte mukt si ii spun ca face o treaba excelenta si sa o tina tot asa.

„NU MĂ POŢI ATINGE”,
îi şoptesc.
MINT,
e ceea ce nu-i spun.
EL MĂ POATE ATINGE,
e ceea ce n-o să-i spun niciodată.
TE ROG, ATINGE-MĂ,
e ceea ce vreau să-i spun.
Dar când oamenii mă ating, se întâmplă anumite lucruri.
Lucruri ciudate.
Lucruri rele.
LUCRURI FATALE.
Nimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette e fatală, dar Restauraţia şi-a făcut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o armă.
Însă Juliette are propriile ei planuri.
După o viaţă lipsită de libertate, ea descoperă în sfârşit forţa de a se răzvrăti pentru prima oară şi de a-şi găsi un viitor alături de cel pe care crezuse că-l pierduse pentru totdeauna."

 Deosebita. Unica. Electrizanta. Asa descriu in trei cuvinte cartea. Initial, portreztul Juliettei nu este descris, pentru ca cititorul sa si-o imagineze dupa bunul plac, insa apoi Juliette arata in mintea mea ca o tanara fata cu par lung castaniu-negru, cu oci mari, frunmosi verzi-albastrui, de o frumusete si o splendoare ireprosabila.
   Ea este inchisa intr-un sanatoriu, singura in celula  camera, de aproape un an nu a mai vornit cu nimeni, nu a mai atins pe nimeni, nici macar nu a mai vazut pe altcineva in afara peretilor mohorati s a minusculei ferestre, singurele bunuri din camera aia fiind un pat, o patura, un caiet si ceva cerneala intr-un stilou spart.

Rochia purtata de Juliette in ziua evadarii
Toate pana azi, pana cand fata are un nou coleg. Asta nu s-a mai intamplat niciodata, deoarece fetele si baietii nu se intalnesc niciodata si, colac peste pupaza, il cunoaste. Cei doi au un in trecut o ascunsa povete de dragoste. Mai intai necioplit, luandu-i patul si patura, Adam devine sociabil si simpatic.
   Recunosc ca initial am fost cam derutata in privinta tuturor cifrelor si a repetiilor unui cuvant, insa apoi tocmai asta, si metaforele delicioase electrizeaza ritmul si confera o rapiditate si...te lasa fara cuvinte.

   Dupa inca cateva zile, Juliette este scoasa din sanatoriu si adusa la conducatorul Warner, un baiat tanar, de doar 19 ani, care vrea sa o foloseasca pe Juliette drept arma in razboi si mai mult de atat isi doreste ca ea sa il iubeasca.Juliette constata un lucru socant: Adam a tradat-o: fusese inca de la inceput soldatul lui Warner si totul fusese o prefacatorie. Fata ascunde un trecut trist. Ea mereu buna, draguta, in vreme ce toti restul o judecau pentru crima comisa accidental de atingerea ei letala, si Adam, baiatul batut de tatal sau, care ii lua mereu apararea, amandoi indragostiti in secret unul de celalalt.
     Warner il pune pe Adam sa fie garda de corp a Juliettei, si intr-un fel sau altul, cei doi ajung sa aiba acelas scop: sa evadeze, si mai mult de atat, devin un cuplu de care e imposibil sa nu te atasezi.

  Au fost unele pasaje destul de exagerate in privinta atentiei oferite de Adam Julettei, in opinia ei, intreband "De ce eu" si "De ce ma iubesti", dar m-am pus in locul ei, si m-am gandit ca o persoana care nu fusese niciodata iubita merita sa se intrebe de atat de multe ori.
    Sunt, totusi confuza in privinta unui lucru: Adam spunea ca Juliette nu riposta niciodata, insa in conversatiile ei cu Warner il face in toate felurile. Ce sa cred? Timpul schimba oamenii?
    De pe la pagina 100 incep scenele romantica Adam-Juliette care te lasa fara cuvinte si te emotioneaza pana in adancul sufletului.
    Cei doi planuiesc sa evadeze, si chiar o fac, ajungand la James, fratele mai mic al lui Adam. De acum povestea se ramifica, si nu vreau sa va stric surpriza, insa ceea ce e important este ca merita citita.
    Ce m-a enervat cel mai tare? Ca de fiecare data cand erau si ei 2 impreuna, se saruta, si asa mai departe, trebuie sa ii intrerupa cineva. Si totusi, imi cam da de gandit ceva: ei doi se revad si imediat se indragostesc si... hmm sunt gata sa faca sex? Nu fac in cartea asta, insa mi se pare ca totul se deruleaza foarte repede. Dar ce pot sa spun? Rapiditatea este cuvantul care descrie perfect romanul.


  Despre personaje...

Juliette este superba, curajoasa, puternica, desi influentabila, ea iubeste cu toata inima si se dedeica intr-adevar. Pe tot parcursul cartii am citit de nenumarate ori cum roseste, insa nu pare copilaresc, ci ba din contra seducator. Adam este creionat foarte frumos, si mi se pare a fi rabdator, simpatic, si cumva in antiteza, initial fiind descris ca un baiat rau,foarte solid(numai muschi),insa apoi romantic si putin gelos pe Warner. Warner este oarecum un potential iubit pentru Juliette, daca privesti mai adanc. El o intelege, si cu toate ca intentiile sunt alea care il fac rau, vezi ca este disperat dupa cineva care sa il inteleaga si sa il iubeasca, si asa o forteaza si preseaza pe Juliette... James este simpaticul frate al lui Adam, in varsta de 10 ani, si daca ai spune asta el ar replica "Peste un an voi avea 11". Kenji este prietenul bun al lui Adam, care ii este e ajutor, intr-un fel sau altul...

    NOTA: 4.7/5

GLOSS, GLAMOUR ŞI O JUNGLĂ DE INTRIGI, volumul 4 din seria ASHLEYS de MELISSA DE LA CRUZ –  din 24 iulie împreună cu revista Bravo Girl
Planul lui Lauren Page era simplu: să treacă printr-o transformare spectaculoasă, să intre în gaşca Ashleys şi apoi să o distrugă complet din interior.
Singura problemă este că, ajunsă acum una dintre „reginele” clasei a şaptea, Lauren nu mai este atât de sigură că vrea să-şi ducă planul la îndeplinire – mai ales pentru că Sadie, care-i fusese cândva cea mai bună prietenă, şi-a făcut şi ea un plan să răstoarne supremaţia celor trei Ashley.
Acum, obiectivul lui Lauren s-a schimbat: trebuie să salveze gaşca Ashleys! Însă cum Ashley şi-a luat ca prieten un băiat oarecare şi fără un sfanţ, Lili nu mai vrea să audă de machiaj şi haine la modă, iar A.A. nu mai crede în loialitatea lui Ashley, se mai poate face oare ceva? Sau gaşca Ashleys se va destrăma cu adevărat?
Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul autoarei  http://melissa-delacruz.com/.

Voi ce parere aveti? V-ati luat vreun numar din seria Ashley?

Eu nu...nu prea m-a incantat, dar as vrea sa va aud(citesc) opiniile