Partenerul nostru, editura Curtea Veche ne-am facut surpriza de a sponsoriza un nou concurs in cadrul "Maratonului de concursuri" ! De data aceasta vom avea ca premiu o agenda si o gentuta cu coperta cartii "Povestile unei inimi", dupa cum puteti vedea si in fotografie.


 Ce trebuie sa faceti pentru a castiga? Nimic mai mult decat un comentariu lasat la postare, in care spuneti ce inseamna iubirea pentru voi. Cateva argumente exprimate in cuvinte, iar cel mai convingator si mai expresiv raspuns va fi ales. Mult succes!

Lasati va rog si o adresa de mail la care sa va contactez daca veti castiga.

Durata concursului: 19 septembrie -  29 septembrie. Castigatorafisat pe 30. 

13 comentarii:

Foarte drăguţă tema acestui concurs!Ei bine,întrebarea e chiar una bună!Pentru mine,iubirea înseamnă mai mult decât cuvinte rostite.Iubirea înseamnă,în acelaşi timp,compasiune,încredere,înţelegere şi nu în cele din urmă loialitate.Iubirea este precum o cutiuţă cu tot felul de bomboane,deci nu numai un fel de bomboane,ci n feluri,însă toate la fel de gustoase.Dacă ai iubire ai tot ce-i mai bun în viaţă.

Adresa de mail : bia_bib19@yahoo.com

Nu putea fi ceva mai complicat,si totusi simplu.Si nu stiu cum cineva se poate exprima corect in privinta asta.Tot ce stiu este ca atunci cand simti iubrea pe pielea ta este ca si cand o tesatura de satin te incojoara,simtindu-te precum un scut ce te apara,precum un copil sub mana mamei.Cand il/o privesti simti cum te pierzi,si ramai acolo,uitandu-te la el/ea fara sa iti dai seama,pierdandu-te in ochi lui,pentru care nu s-a inventat nici o harta din pacate.Apoi te trezesti,si iti da seama ca stai acolo pe loc.Ai da orice sa il poti atinge,sa fi mereu langa el.Ai distruge toate barierele posibile,si ai inota si ai inconjura pamantul cu piciorul,decat sa nu-l vezi.Iar atunci cand nu el langa tine,simti ca nu conteaza nimic defapt,simti cum sufletul iti este inghontit de milioane de cioburi reci si ascutite.Probabil nu toate povestile au Happy End,dar ce conteaza este cea ce se intampla intre tine si cel drag.CAm asa vad eu ...iubirea:D
lucy_2008_mc@yahoo.com

E-mail : alyna712@yahoo.com

De multe ori m-am intrebat ce este iubirea. O intrebare cam stupida daca stai sa te gandesti. Pentru unii, care au cunoscut-o, este simpla. Pentru ceilalti, care nu au avut de a face cu ea, nu poate fi explicata in cuvinte.
Asa ca am facut ce toata lumea face cand nu stie un cuvant. Am cautat in dictionar.
Ce este iubirea? Definitia exacta ar suna cam asa : " Iubirea este un sentiment de afectiune( admiratie) pentru cineva sau ceva; Atasament sufletesc ( simpatie, prietenie, afectiune) puternic fata de cineva sau ceva."

Insa eu cred ca iubirea nu poate fi definita in cuvinte. Ar fi absurd sa ajungi sa-i faci iubirii un portret. Cat de mare poate fi? Cum arata? Cum se manifesta? Nu prea pare cu acel sentiment despre care de cand eram mici ni-l imaginam. Cum este sa iubesti? Nu stim. Iubirea se manifesta in diferite feluri, si este de mai multe feluri. Ar putea fi chiar clasificata, desi nu vreau sa fac asa un cliseu.
Stiu doar ca iubirea este ceva. Un sentiment ce nu este inteles in totalitarte, si este mai presus de capacitatea noastra de a o intelege.

Complicat si simplu in acelasi timp. Nu cred ca poti exprima iubirea in cuvinte. Da, se poate, doar ca e mult mai special daca o demenstrezi, daca persoana iubita simte, nu aude. Pentru mine iubirea, e primul sentiment pe care l-am cunoscut: cand m-a tinut pentru prima data mama in brate, cand doamna invatatoare m-a indrumat cu drag in tainele matematicii si romanii, cand am cunoscut sentimentul si mai profund. Pentru mine, totul e iubire si toti iubesc, doar ca nu toti stiu cum. In fiecare zi, la fiecare pas, intalnesti persoana care iubesc sunt iubite si care datorita acestui fapt se simt speciale. Sa simt special, pentru mine asta inseamna iubirea.


Mail: oanalarisa00@yahoo.com

email:anastacie93@yahoo.com
Iubire:s-au scris atatea poezii,poeme ample,drame,tragedii despre ea,fara sa o poata revela in toata frumusetea ta.Iubire,sentiment de implinire sufleteasca,de visare,de dezamagire,de nebunie,de obsesie.Iubesti cand te topesti simtindu-i respiratia pe gatul tau,cand bratele lui largi te fac sa tremuri de emotie,cand te cuprind,cand buzele iti sunt nesigure sub ale lui.Iubire,cand visezi toata noaptea ca esti cu el,te trezesti,vezi ca patul e pe jumatate gol si stai cu ochii pe pereti la 4 dimineata,ascultand caderea ritmica a ploii.Iubesti cand mergi prin ploaie torentiala,rece,fara umbrela,doar intr-o geaca de blugi si cu adidasi in picioarele pe strazile murdare,puterea luand-o de la faptul ca stii,ca la un colt de strada,inauntrul unor geamuri plouate,te asteapta gata,cu un sarut cald sa te incalzeasca.
Iubesti cand bei cu noduri dimineata nessul stiind ca el nu e cu tine sa isi bea cana,care il asteapta aburinda.Iubesti cand incepi sa plangi daca 3 zile nu a venit la tine,sfasiata la gandul ca te-ar fi uitat.Iubesti cand lipsa lui iti ia pofta de mancare,de viata,de ras,de a vedea totul in culori.
Iubesti cand ii scri poeme lungi in care ii declari iubire eterna,dar ti-e jena sa i le dai sa le citeasca.Iubesti cand alaturi de el esti capabil sa faci orice,nu mai ai temeri,inhibitii,cand cu el esti gata sa fugi in lume.Iubesti cand vorbele lui sunt singurele care iti alina durerea si doar imbratisarile lui te pot face sa te opresti din plans.
Iubesti cand,stand in pat cu el,uiti de foame si sete,traind din saruturi si atingeri.
Iubesti cand viata nu mai contine probleme,cand esti cu el.
Iubesti cand ai face orice pentru el,cand ti-ai da viata pentru el.

"Iubire" este un cuvant foarte complex si defineste poate cel mai puternic sentiment uman. Consider ca iubirea se regaseste in mangaierea delicata a mamei asupra bebelusului ei, in ganguritul suav al acestuia ca raspuns la afectiunea primita, in privirea senina a copilasului care se opreste curioasa asupra naturii, in tinerea inocenta de mana a doi indragostiti, in grija copiilor pentru parintii ajunsi la batranete... Vad iubire peste tot in jurul meu, trebuie doar sa privesc cu atentie si daca nu am unde altundeva sa privesc, este de ajuns sa privesc in adancul sufletului meu si sa descopar simfonia colorata a acestui sentiment care vibreaza neincetat in fata maretiei universului, in fata tuturor lucrurilor si persoanelor cu care Dumnezeu ne-a inconjurat, la randul lui, in nemarginita sa iubire fata de noi.
larisa.motora@yahoo.com

Pentru mine iubirea este un ,,fenomen” care nu poate fi observant din exterior.Iubirea e direct legată de intimitatea umană profundă.Iubirea nu se repetă.Nimeni nu poate trăi iubirea altuia.Iubirea poate fi fulgerătoare, nebună, iresponsabilă sau, dimpotrivă ascunsă, platonică, gravă, metafizică, razbunătoare.Iubirea poate atinge zonele cele mai înalte ale spiritualizării fiinţei.
Acest sentiment fundamental se asociază cu bucuria, aşteptarea, melancolia, îndoiala, disperarea, frustarea, gelozia, resemnarea şi multe alte stări, unele aproape de inefabil.Iubirea are capacitatea de a schimba coordonatele lumii înconjurătoare.Să nu uităm însă ca iubirea poartă întotdeauna în ea ceva imatur.
A te îndrăgosti înseamnă, pentru moment, a te simţi fermecat de ceva şi nu te poate fermeca decât ceva ce este sau pare afi perfecţiune.Deci, iubirea este un impuls spre perfecţiune.Pentru mine iubirea înseamnă solar şi nocturn, vizibil şi invizibil, lumină şi umbră, plăcere şi moarte.....Iubirea presupune renunţarea la propria persoană.În iubire, regină este libertatea.În iubire totul e doi şi totul tinde să fie unul.Iubirea ,pentru mine, înseamnă aspiraţie spre etern, căutarea nemuririi în prezent

E-mail: claudiabunduc@yahoo.com

Peste tot pe unde citesc gasesc numai definitii sau descrieri foarte filozofice si artistice ale iubirii. Dar realitatea m-a invatat ca dragostea nu inseamna doar parfum de trandafiri si saruturi fierbinti. Stiu ca ma iubeste nu pentru ca in fiecare zi vine cu un buchet de flori sau cu o dedicatie siropoasa, ci pentru ca e umarul atunci cand plang, suportand cu stoicism lacrimile si supararile mele, intizandu-mi la final batista si un zambet, stiu ca ma iubeste pentru ca nu bodoganeste atunci cand am ars mancarea ci ma lauda si face incercari disperate sa o manance, stiu ca ma iubeste pentru ca nu zice nimic cand fur toata plapuma noaptea si el ajunge sa doarma pe un colt tremurand din toate incheieturile...Dragostea are multe fete si poate fi impartita cu multe persoane. De curand am descoperit ce inseamna iubirea de mama si este un sentiment care nu se compara cu nimic. Momentele cand simti micutul ingeras in bratele tale stiind cat de lipsit de aparare este si ca depinde in totalitate de tine. Nu pot descrie in cuvinte dragostea care m-a cuprins cand am vazut primul zambet pe cand eram inca in maternitate si micuta mea avea vreo doua zile. Sau sentimentele pentru sotul meu cand a aflat prima data ca sunt insarcinata sar cand si-a tinut prima data micuta in brate. Adevarul este ca iubirea este infinita si se reinventeaza mereu, in fiecare clipa a vietii noastre pentru fiecare persoana ce ne este alaturi.

mail: simona_msc@yahoo.com

Am să încep cu 2 citate din „La răscruce de vânturi, de Emily Bronte, care exemplifică cel mai bine ceea ce aș vrea eu să spun. Primul spune așa: „Nu știu din ce sunt plămădite sufletele noastre, dar știu că al lui și al meu sunt la fel.”
Iar al doilea este acesta: „Unicul gând al vieții mele este el. Dacă totul ar pieri și n-ar rămâne decât el, atunci eu aș continua să exist; iar dacă totul ar rămâne și el ar fi nimicit, universul s-ar transforma într-o uriașă lume străină mie și mi s-ar părea că nu mai fac parte dintr-însa.”

Sau, în filmul „Les Amants de Montparnasse”,Amedeo Modigliani spune:„Aș putea să pictez lumea întreagă. Dar, dacă ar fi să pictez, lumea întreagă...ar fi portretul ei.”

Dintre toate citatele, acesta mi se pare cel mai semnificativ. Ken Davis, un scriitor extrem de talentat și credincios, spune: „<> înseamnă că te vei purta cu dragoste față de respectiva persoană chiar și atunci când nu simți nevoia să o faci.”

(Am început cu aceste citate, deoarece sunt căutate de mine și țin foarte mult la ele. Oamenii aceștia sunt minunați, nu?)

Și când te gândești că dragostea e un privilegiu de care avem cu toții parte. Fascinant este să fii cu persoana iubită și să nu-ți mai dorești altceva. Iubirea este nimic(palpabil), dar este totul pentru cel care o trăiește. Dumnezeu a inventat-o, el își iubește copiii și ne-a dat acest dar și nouă. Sufletul nostru este într-atât de mare, încât poate cuprinde dragostea pentru o infinitate de persoane.

Iubirea este atunci când vezi un cuplu de bătrâni ținându-se de mână. Prin urmare, iubirea este o calitate care te face nemuritor..

Îmi cer scuze, am uitat mailul: silviutza_dragutza_08@yahoo.com

Cu ocazia asta, îți mulțumesc pentru acest concurs!
O zi frumoasă!

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Iubirea...ce sentiment frumos, sublim. Nu exista in dictionar atatea cuvinte frumoase, cate mi-ar trebui sa descriu acest sentiment. De-a lungul timpului, foarte multi au incercat sa dea o definitie acestui sentiment, dar nu au reusit sa il descrie cu exactitate. De ce? Pentru ca fiecare persoana are propria definitie si fiecare persoana o simte altfel. Pentru mine iubirea inseamna cel mai pur si sublim sentiment. Nu exista pe Pamant un alt sentiment care sa egaleze iubirea. Iubirea se gaseste in toate lucrurile marunte, gesturile care ne fac sa zambim. Iubirea este mai presus de orgoliu si rautate. Iubirea reprezinta incredere, loialitate, compasiune, intelegere, o multitudine de sentimente stranse la un loc. Pentru mine iubirea inseamna o imbratisare calda, fluturasi in stomac, o plimbare in parc tinandu-ne de mana, un sarut fierbinte. Iubirea inseamna ceva diferit pentru fiecare om si fiecare incearca sa o descrie din punctul sau de vedere.

ale_dul_ucker@yahoo.com

Iubirea.Dupa parerea mea are mai multe forme,nu neaparat una singura.Poate fia atunci cand intri in casa si catelul pe care l-ai lasat singur toata ziua sare si te linge pe obraz,poate fi atunci cand o mama isi tine copilul in brate sau cand doi batrani care dupa o viata intreaga inca se mai tin de mana.
Sa iubesti nu insamna neapart sa spui asta ,ci mai degraba sa o dovedesti.Iubesti atunci cand simti ca nu ai putea trai fara acea persoana.
Dar iubirea nu este neaparat in clipe de fericire,ci si in clipe de tristete,cand suferi enorm pentru ca cineva iubit de tine sufera.
Iubirea inseamna ceva anume pentru fiecare dintre noi,are diferite culori,gusturi si forme,dar cel mai important este ca nu poti sa taiesti fara sa iubesti,pentru ca o faci involuntar si irevocabil.
Si in incheiere,unul dintre citatele mele preferate,care spune cum este iubirea intr-un mod sublim :''Iubirea este ca vântul: nu o poţi vedea, dar o poţi simţi.''Nicholas Sparks
iulia_andreea12@yahoo.com