Dupa cum cred ca stiti, blogul asta e de prin aprilie, cam asa, si eu m-am apucat de toata chestia cu lectura prin vara trecuta si au fost o gramada de carti pe care nu le-am mai citit pentru ca nu am avut cum. Ei bine, acum m-am apucat sa continui seria "Vamprii din Morganville". Sincer, eu nu stiu de ce nu le-a placut mulora. Adica, recunosc nu e de 10, dar nici de 6 nu e.


   Stiti ca probleme se complicasera de mii de ri mai mult la sfarsitul volumului 3. Parintii lui Claire locuiesc in Morganville, si mai vine si Bishop(al carui nume la sah inseamna "nebunul"). Toti vampirii sunt super panicati de sosirea lui Bishop. Personajul de care mi-a placut cel mia mult pe parcursul cartii a fost Myrnin. Va mai amintiti ca el fusese foarte afectat de maladia vampirilor, si era in celula, intr-un fel de inchisoare pentru nebuni. E complicat, sa va explic mai pe intelesul vostru:
     Panica mare la sosirea lui Bishop, cu Ysandre si Francois, doi vampiri periculosi. Oliver si Amelie fac tabara comuna, pentru infrangerea lui Bishop. Pe Amelia nu am mai putut sa o sufar cartea asta(e fiica lui Bishop, apropo) pentru ca pur si simplu e o scorpie de gheata.

     Romanul, cu toate ca are in centru problemele cu vechiul vampir, mai si combina iubirea(dintre Shane si Claire, sau dintre Eve si Michael), prietenia, emotia, si...ate probleme. De Jason nu scapam nici de data asta(fratele lui Eve). E foarte electrizant romanul. Mi s-a parut mult mai bun decat "Aleea intunericului". Descrierile sunt ireprosabile, iar dialogurile la fel. Rachel Caine scrie farte frumos. 

  Sarind peste alte detalii, care probabil v-ar face sa numai aveti nicio surpriza cand cititi, Bishop oraganizeaza un Banchet de bun venit. Faza e ca nu este o veste buna de loc. Acolo are sa se intample ceva, si inca foarte grav si se merge dupa o noua chestie: vampirii isi aleg partenerii din randul oamenilor. Shane este obligat sa merga cu superba dar periculoasa Ysandre, Michael merge cu Monica (!!!), iar Eve cu Oliver(soc!). Mda, Claire este pe dinafara, si Amlie o pune sa ramana acasa. Dar nu a spus a cui casa nu?
   
   Claire continua cercetarile impreuna cu un doctor de specialitate in tratarea maladiei care ii afecteaza pe vampiri, si, testand pe Myrnin rezultatul obtinut, chiar da roade! Acum vedem si cat tmp...
    Daca a fost o carte buna: da! Daca ati citit primele 3 volume si nu sunteti siguri daca merita si al patrulea, eu va spun ca da. Adica, serios chiar e bun!
    

    Axa cartilor:
-mai slabe:
  Aleea Intunericului
Naluca si nalucul 

Mai bune:
Nascuta la miezul noptii
 Ingerul mecanic
Jocurile foamei


 Sper sa va fi lamurit cam unede se situeaza pe axa.Pai, asta e tot. Punctul culminant e bun, ca de obicei, nu v-ati obisnuit deja?
   De ce 4.3/ 5? Penttru ca mi s-a parut ca a cam complicat prea mult povestea, implicand multe personaje si ma intreb de ce, ca sa istraga atentia si sa te ia prin surprindere dupaia?

NOTA: 4.3/5

2 comentarii:

Cred ca prin toamna o sa ma apuc si eu de seria asta daca nu intervine altceva.

Dee.

Pff...pai in toamna vor fi o multme de carti noi la Leda, ca intotdeauna, asa ca...