Semnul este primul roman al seriei Casa Noptii, carti scrise de o mama si o fiica. Acest prim roman mi-a placut extraordinar de mult(poate pentru ca si l-am citit la munte), dar si pentru ca are actiune,si este deosebit.

Un lucru care mi-a atras atentia din prima a fost limbajul folosit, nemaifiind atat de elevat, cuvintele folosite facand parte din argoul din ziua de azi.Urmatorul lucru deosebit este dimensiunea, sa-i zic asa, in care sunt plasate personajele: intr-o lume in care vampirii sunt insemnati, si se duc la diverse Case ale noptii, unde isi definitiveaza transformarea in vampiri. Autoarele au reusit sa exprime: Da, cunosc locul si timpul in care se desfasoara actiunea, nu inventez pe loc. Aproape totul este diferit la aceasta serie, de la orele de curs le fac noaptea, pana la gasca fitoaselor rautacioase, pe care nu le poate schimba nimeni.

 
Mie mi-a placut coperta :)
Acum, sa trecem la actiune. Se nareaza la persoana intai, din perspectiva lui Zoey, o adolescenta. Inceputul mi s-a parut cam "taiat din topor", deoarece este anormal!Zoey este in vestiarul de la sport, si discuta cu prietena ei, Kayla, cand deodata apare unvampir si o insemneaza pe frunte. Total bizar, si ca toata viata avea sa i se schimbe, trebuia sa mearga la Casa Noptii.

Zoey este tipul de fata care are de-a face cu parinti rai, de cand mama ei s-a recasatorit cu John, un om care se autonumeste "om al lui Dumnezeu" insa este foarte rau.

Zoey nu vrea sa-si paraseasca aceasta viata si incearca sa-si ascunda semnul, insa nu reuseste prea mult. Cand lumina soarelui o deranjeaza foarte rau, se hotaraste sa faca ceva Cand parintii sai ii vad semnul, se sperie, mai ales datorita credintei tatalui sau vitreg, si Zoey fuge la bunica ei. Cand ajunge, si nu o gaseste porneste spre port, dar lumina soarelui o face sa se loveasca si sa-si piarda cunostinta. Fata are un vin in care apare Nyx, o mare zeita, care o binecuvanteaza si o saruta pe frunte, lasandu-i un semn safiriu care are forma unei semiluni.

Bunica sa o gaseste si fara sa ne mai lungim, ajunge la Casa Noptii, unde este primita calduros de Marea Preoteasa pe nume Nefret, si de Damien,Stevie Rae, Shaunee,si inca cativa care vor deveni prietenii ei, mai ales Stevie Rae. Zoey este uimita de tot ceea ce vede in jurul ei, persoane atat de deosebite, care au obiceiuri atat de iesite din comun! De exemplu pisicile umbla libere, si isi aleg stapanii,iar Zoey isi numeste pisica Nala.

Fericirea nu dureaza prea mult, cand Zoey face cunostinta cu rautacioasa Afrodita, care desi frumoasa era "o cotoroanta infernala", dupa cum o numesc prietenii lui Zoey.Afrodita o invita pe Zoey la un ritual al "Fiilor si fiicelor intunericului", unde o pacaleste si ii da sa bea sange. Lucrurile se complica cand Kayla, beata crita, si cu Heath, fostul iubit, vin sa o ajute sa evadeze. Ceva se intampla, nu va spun ce, dar Zoey ajunge pana la urma sa bea din sangele lui Heath, care cu greu pleaca cu Kayla, promitand ca va reveni.
Este o carte buna, o lectura usoara.

Nota: 4.3/5

Pagini: 287
Continuare: Trădarea



1 comentarii:

Si eu am citit aceasta caarte acum ceva imp ssi chiar am iubit-o. Imi pare bine ca ti-a plactu. Ce imi pare rau la aceasta serie este ca e prea taraganata, adicaa sunt una sau doua carti care sunt de-a dreptul plictisitoare.