Cartea Ritualul am cumparat-o de la BRAVO! si am citit-o pe nerasuflate. Mi s-a parut foarte draguta,desi coperta nu m-a impresionat prea mult, adica e draguta,dar am vazut altele cu mult mai bune. Trecand peste detaliul acesta, nu pot sa cred ca spun asta, dar cartile cu supracoperta sunt mult mai bune de citit decat cele de buzunar. Si stiti de ce? Cele de buzunar se TERMINA MULT PREA REPEDE!

Bun, acum sa trecem la aspectul scrisului. Autoarea scrie cursiv, la persoana a treia, cu mult talent,pot adauga,descrierile fiind suficiente.Abordeaza subiectul dragostei si paranormalului,si pot spune ca este deosebit cum scrie o poveste despre vrajitoare.Am observat ca acest subiect este mai rar intalnit, nu siu de ce, insa in cartile citite de mine,vrajitori protagonisti sunt mai rari. Termenii utilizati sunt intalniti si in limbajul curent, deci este o lectura usoara.

Cassie,protagonista noasta,abia asteapta sa se mute inapoi in insorita Californie, departe de colega ei enervanta Portia,o fata laudoaroasa,obsedata de realizarile personale. Intriga acestei povesti este intalnirea lui Cassie cu un baiat roscat,frumos,pe tarm. Cassie il ajuta sa scape de doi batausi,care se intamplau a fi chiar fratii Portiei,mintindu-i ca fugise in alta parte,cand el se ascunsese intr-o barca. Misteriosul baiat ii multumeste dandu-i o calcedonie si sarutandu-i mana.

Inima lui Cassie incepe sa bata tot mai tare, si se indragosteste de baiat.De fapt, nu poate fi chiar dragoste la prima vedere, Cassie simtind mereu ca baiatul o "trezise", si simtea legatura dintre ei ca "o struna de argint:"

Tocmai cand se bucura ca se putea intoarce in Califonia, mama lui Cassie ii da de veste ca trebuie sa mearga la bunica ei,in New Salem, si sa locuiasca acol,deoarece este o femeie batrana care are nevoie de ajutor. Revoltata,Cassie accepta cu greu sa locuiasca in casa darapanata a buncii ei, initial caracterizand-o ca fiind o batrana ciudata, insa pe parcursul cartii de ataseaza de ea.

In acest orasel,Cassie admira frumusetea unor anumiti copii si pot spune ca ador cum descrie autoarea persoanejele. Insa, frumusetea nu dureaza prea mult deoarece Cassie trebuie sa mearga la scoala, unde mai toata lumea o evita si Faye, o fata cu par negru si rea ii joaca feste de prost gust,,pana cand aproape o omoara,insa Diana o salveaza.

Din opinia autoarei, Diana avea parul  "ca razele soarelui si lunii impletite".Diana o ia la ea acasa, ii ofera tot confortul,si chiar si niste prietene. Cum Cassie devine una din grupul Dianei, nimeni nu o mai evita, ba chiar viata ei se schimba in bine. Intr-o seara, Cassie este bagata intr-un sac si luata pe sus, crezand ca este rapita,insa de fapt asta era unica ei sansa sa intre in Cerc, Si ce credeti ca face? Oricum,ea isi dorea foarte mult asta,asa ca intra in cercul de vrajitori.

Problema apare atunci cand baiatul de care s-a indragostit vine in New Salem, la iubita lui, Diana. Si lucrurile se complica si mai mult cand Cassie afla ca Adam(asa se numea) o place...

Si cam asta e toata recenzia mea. Spor la citit. Ce parere aveti?