Acest roman l-am citit deoarece mi l-a imprumutat cineva; initial credeam, ca la Ingerul mecanic ca e o povestire antica, si banala, tocmai de la titluri...Insa am descoperit o povestire complexa, deosebita, realizata cu multa migala.

Cartile scrise de Cassandra Clare,trebuie sa recunosc,sunt voluminoase. Uneori, prea voluminoase.Insa acest roman este captivant, si nu are pagini de plictiseala.Coperta, mie mi-a placut foarte mult.

Clary Fray este o fata obisnuita, cu o mama artista, mai precis pictorita, si un prieten foarte bun pe nume Simon. Clary merge cu Simon in clubul Pandomonium unde vede niste persoane dubioase cu arme in mana si se alarmeaza. Ii urmareste cum prind un baiat in capcana si isi da seama ca nu poate sta degeaba. Atunci isi da seama ca acei adolescenti sunt mai deosebiti, si ii spun ca baiatul e un demon si trebuie ucis, si isi mai da seama ca are Vederea....

Ceea e ceva nemaintalnit: un om, muritor, sa vada vantorii de umbre?Da, Isabelle, Jace,si Alec sunt nefilimi. Dupa acest incident, Clary se cearta cu mama ei si pleaca la o cafenea cu Simon, unde il intalneste din nou pe Jace-misterios, carismatic,sagalnic-insa primeste un telefon ciudat de la mama ei.

Clary este ingrijorata, pleaca acasa,desi mama ei ii specificase clar sa nu vina acasa, si acolo se lupta cu un periculos demon Ravener, si ar fi murit daca Jace-blond cu ochi albastrii-nu ar fi salvat-o si adus-o la Institut. Il cunoaste pe Hodge, care nu putea parasi niciodata Institutul, si descopera treptat lumea fantasticului care niciodata nu i-a fost atat de clara.

Mama lui Clary este rapita, si acum incepe o cautare in trecut, Clary fiind nevoita sa afle multe lucruri, mai ales cand incepe sa se indragosteasca de Jace, insa e o mica problema...Universul acestei carti, trebuie sa recunosc, este extraordinar, Cassandra Clare fiind o maestra a STEAMPUNK-ului.

3 comentarii:

bravo,tine-o tot asa.
Incearca sa-ti promovezi blogul, fa link-exchange,adica pune-ti link-ul pa cat mai multe siteuri/bloguri diferite. Daca tot scri recenzii ale unor carti cunoscute,promoveaza-te.

Mersi :x

Am primit si eu de curand cartea, abia astept sa o citesc