Continuarea romanului "Trezirea", Lupta este si el o carte foarte deosebita, care are la baza o puternica poveste de dragoste.Triunghiul amoros, Elena, Damon, Stefan, mi s-a parut extraordinar! Cu toate ca unii spun ca ideea de triunghi amoros este un cliseu, autoarea a reusit sa faca acest lucru uluitor!

Uneori imi amintesc replicile Elenei: o fata incurcata cu doi vampiri, si mi se pare o idee extraordinara, mai ales ca aceste carti au fost publicate in anul 1991, deci putem spune ca L.J.Smith a fost o "revolutionara" a povestilor cu vampiri.

Cat despre carte...actiunea continua de unde am ramas in suspans, la Trezirea.Cum am mai spus, personajele evolueaza extrem de mult, iar dusmanii(Damon) se alatura prietenilor. Viata Elenei se complica: are alaturi de ea pe stapana de sine Meredith,copilaroasa Bonnie, dar si pe misteriosul Damon; Elena vrea sa-l gaseasca pe iubitul sau,Stefan.

Insa,atat cu prietenii, pentru ca Elena are o noua inamica: Caroline, fosta sa pritena din gradinita, doreste acum sa se razbune.De ce? Pai, ganditi-va...care e motivul pentru care se cearta cel mai des fetele?Simplu.Baietii: Caroline o acuza pe Elena ca i l-a furat pe Stefan.

Elena, cu ajutorul viziunii lui Bonnie si a cunostitelor lui Matt il gasesc pe Stefan intr-un put,si cu ajutorul lui Damon, il scot afara.Stefan este slabit, deoarece unde fusese prins era plin de verbina, insa merg la casa lui, iar doamna Flowers,propritara se ofera sa ii ajute.

Atunci, prietenii nostrii,sau ceva mai tarziu, nu mai stiu precis,afla ca doamna Flowers este o vrajitoare iscusita. In Fell1s Church,toata lumea il considera pe Stefan vinovatul crimelor, si ceea ce le da un alibi este si disparitia misterioasa a lui Stefan. Elena il acuza pe Damon, insa el neaga asta...insemnand ca acela sau aceea care a faptuit crimele l-a si aproape ucis pe Stefan...Dar oare cine e?

Bineinteles,nu am sa va stric surpriza, insa daca sunteti fooooarte curiosi ma puteti intreba pe adresa mea de mail.(madison97madi@yahoo.com)
 Ceea ce nu mi-a placut a fost dimensiunea cartii-prea mica...in rest e foarte buna
Nota: 4.5/5