Captiva este volumul doi, continuarea voulumului Ritualul ambele facand parte din trilogia Cercul secret. La fel ca si la Ritualul, cartea am cumparat-o de la revista BRAVO! Dupa parerea mea, atuul lui L.J.Smith este descrierea personajelor pe care le face aproape perfecte, in orice caz superbe e un cuvant banal.
Din nou, coperta nu m-a atras prea mult;insa stiam de talentul autoarei si totusi am cumparat-o.

Actiunea continua de unde a ramas, cu vorbele necrutatoarei Faye spunand ca protagonista este captiva ei, si va intrebati acum: cum adica captiva? Pai, Faye i-a aflat secretul lui Cassie: e indragostita de Adam, si, sustine ea ca aflat ca s-au sarutat. Dupa acel incident, Cassie i-a returnat calcedonia lui Adam, si amandoi au jurat sa nu o raneasca pe Diana.

Diana este o fata blanda, buna, draguta.In acest roman, Cassie este nevoita sa o tradeze pe Diana.Stiti ca, Adam se reintorsese cu un craniu, care sustine el, ii apartinuse lui John cel negru, iar fetele voiau sa faca un ritual de purificare, cu exceptia lui Faye, care dorea sa invoce craniul, insa forte nebanuite se aflau in el.

Astfel, Faye o santajeaza pe Cassie sa mearga si sa-i aduca craniul, caci altfel ii va divulga Dianei secretul lui Cassie. In mintea protagonistei este un talmes-balmes: este geloasa pe Diana, deoarece ea il avea pe Adam, insa ii era recunoscatoare pe deplin: o ajutase, o salvase de Faye, ii oferise tot ce avea si ea.


Cassie ii aduce totusi craniul, si Faye face vraja...insa ceva rau si intunecat este eliberat. La scurt timp, cativa membrii ai cercului sunt ucisi, odata cu folosirea craniului.

Faye ii cere lui Cassie sa o voteze pentru noua conducatoare, si Cassie o voteaza, asta insemnand ca Diana nu mai are puterea de conducere, si Faye putea face tot ceea ce vrea.

Finalul cartii te lasa in suspans, insa pana atunci mai sunt o multime de parti amuzante si extraordinare.Stiu ca recenzia nu este chiar atat de detaliata, insa nu vreau sa va stric surpriza.

Nota : 4/5