Book 1-Micutele Mincinoase.

   Grupul lui Alison DiLaurentis a fost format din cinci fete alese cu atentie Aria Montgomery, Hanna Marin, Spencer Hastings, Emily Fields,si ea insasi.In ultima noapte de clasa a saptea,toate fetele au mers la Spencer pentru petrecerea lor speciala de sfarsit de an.Cand Alison si Spencer se certau,Alison iese in graba pe usa si dispare in noapte-acela a fost ultimul moment in care micutele mincinoase(mai precis Spencer) a vazut-o pe Ali. 


     Trei ani dupa disparitia sa, Aria revine in Rosewood dupa ce a locuit in Iceland.Ea intalneste un baiat numit Ezra Fitz intr-un bar si se saruta cu el. Mai tarziu,ea afla ca el este noul ei profesor de engleza,lucru ce face relatia dintre ei dificila. Aria trebuie si sa tina secretul tatalui sau-cand se plimba cu Ali, l-a vazut pe Byron sarutandu-se cu o studenta-, dar Aria nu vrea sa-i spuna asta mamei ei deoarece crede ca le va distruge familia.Mama ei se numeste Ella, si are si un frate pe nume Mike.

      Hanna Marin obisnuia sa fie grasa si nepopulara,dar acum este "fata" din Rosewood alaturi de fosta tocilara Mona Vanderwall, care este si ea lafel de schimbata. Cele doua de distreaza furand din mall si Hanna este prinsa.Pentru a evita rusinea sociala,mama ei rezolva problema, dar plateste un pret.Hanna sufera in urma divortului parintilor ei si datorita tatalui sau care le-a parasit pentru Isabel si fiica sa Kate,cu care Hanna era intr-o competitie ridicola. Vomitand pentru a slabi, Hanna a ajut in trecut criza de bulimie.

     Spencer Hastings este fata cea mai inteligenta,care in permanenta are ceva de lucru si care este intr-o competitie dintotdeauna cu Melissa pentru atentia parintilor sai.Ea este prezentata noului iubit al surorii ei Melissa,pe nume Wren.Spencer se indragosteste de Wren si in curand devin mai mult decat prieteni.Melissa afla acest lucru si nimeni nu mai vorbeste cu Spencer-un alt aspect poate fi favorizarea surorii ei mai mari.Parintii ii interzic sa mai iasa cu Wren,dar ea nu-i asculta.

      Emily Fields  o intalneste pe fiica familiei care s-a mutat in fosta casa a familiei DiLaurentis si descopera o parte a personalitatii sale pe care o ingropase de la disparitia lui Alison. Maya St. Germain devine mai mult decat o prietena lui Emily.Parintii lui Emily ii spun sa nu se mai intalneasca cu Maya din cauza ca este de culoare.

     In mijlocul actiunii, fetele incep sa primeasca mesaje de la o persoana numita A. Aria, Hanna, Spencer si Emily primesc mesaje de la A, care are un numar de telefon blocat, primesc mesaje si pe adresa de email, si  A ameninta sa scoata la iveala secretele lor cele mai intunecate. Fetele cred ca Ali s-a intors,sunt confuze deoarece unele secrete s-au dezvoltat dupa disparitia ei si nu mai stia nimeni altcineva de ele.Familia St.Germain face o descoperire ingrozitoare in gradina lor:corpul lui Alison DiLaurentis este gasit. In timpul funerariilor, Aria, Spencer, Hanna si Emily sunt socate sa-i vada pe Toby si Jenna Cavanaugh ca participa si ei. Acest lucru le readuce amintirile in legatura cu "Chestia cu Jenna", cel mai intunecat secret al fetelor-incluzand-o pe Alison-secret pe care au jurat ca il vor duce pana in mormant. Dupa funerarii,fetele primesc un mesaj de la A,care confirma o data pentru totdeauna ca A nu este Ali.